ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea celor 43 de cazuri de COVID-19 cauzate de varianta Omicron identificate până în prezent în Statele Unite au fost înregistrate la persoane care erau complet vaccinate, iar o treime dintre acestea au primit o doză de rapel, potrivit unui raport american publicat vineri, scrie Reuters.

CDC a precizat că din cele 43 de cazuri atribuite variantei Omicron, 34 de persoane fuseseră complet vaccinate. Paisprezece dintre ele primiseră și o doză de rapel.

Deși cifrele sunt foarte mici, ele se adaugă la preocupările tot mai mari legate de faptul că actualele vaccinuri COVID-19 ar putea oferi mai puțină protecție împotriva noii variante foarte transmisibile.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost descoperită prin teste în aproximativ 22 de state până în prezent, după ce a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud și în Hong Kong la sfârșitul lunii noiembrie.

Dintre cazurile Omicron, 25 au fost la persoane cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, iar 14 dintre acestea au călătorit la nivel internațional. Șase persoane fuseseră infectate anterior cu coronavirus.

Cele mai multe dintre ele au avut doar simptome ușoare, cum ar fi tuse, congestie și oboseală, se arată în raport, iar o persoană a fost spitalizată timp de două zile. Alte simptome raportate mai puțin frecvent au inclus greață sau vărsături, dificultăți de respirație, diaree și pierderea gustului sau a mirosului.

CDC a declarat că, deși multe dintre primele cazuri Omicron raportate par a fi ușoare, există un decalaj între infecție și rezultate mai grave. De asemenea, ar fi de așteptat ca simptomele să fie mai ușoare la persoanele vaccinate și la cele care au fost infectate anterior cu SARS-CoV-2.

Primul caz Omicron cunoscut în SUA a fost identificat la 1 decembrie la o persoană complet vaccinată care a călătorit în Africa de Sud. CDC a precizat că cea mai timpurie dată de apariție a simptomelor a fost 15 noiembrie la o persoană cu antecedente de călătorii internaționale.