Sute de kilograme de brânză stricată au fost descoperite pe un câmp din Săcele, județul Constanța, informează Digi24. Localnicii se plâng că aerul a devenit irespirabil, din cauza mirosului, mai ales de când afară a început să se încălzească.

Brânza provine de la o firmă de procesare a laptelui din zonă, care, potrivit legii, ar fi trebuit să distrugă surplusul, nu să-l arunce pe câmp.

„Noi vara paștem aici, venim cu animalele și paștem aici toți crescătorii de animale și nu știu cum o să putem să paștem pe lângă brânza asta pentru că deja miroase”, a declarat un localnic a dat întâmplător peste mormanele de brânză și a sesizat autoritățile.

Pe o suprafață de zeci de metri pătrați, sute de saci umpluți cu brânză stricată au fost aruncați pe pășune. Întrucât vremea s-a încălzit mirosul a devenit insuportabil.

Autoritățile veterinare și cele de mediu au deschis propriile anchete.

Firma de procesare a laptelui riscă amenzi de pana la 40.000 de lei.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.