ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de kilograme de brânză stricată au fost descoperite pe un câmp din Săcele, județul Constanța, informează Digi24. Localnicii se plâng că aerul a devenit irespirabil, din cauza mirosului, mai ales de când afară a început să se încălzească.

Brânza provine de la o firmă de procesare a laptelui din zonă, care, potrivit legii, ar fi trebuit să distrugă surplusul, nu să-l arunce pe câmp.

„Noi vara paștem aici, venim cu animalele și paștem aici toți crescătorii de animale și nu știu cum o să putem să paștem pe lângă brânza asta pentru că deja miroase”, a declarat un localnic a dat întâmplător peste mormanele de brânză și a sesizat autoritățile.

Pe o suprafață de zeci de metri pătrați, sute de saci umpluți cu brânză stricată au fost aruncați pe pășune. Întrucât vremea s-a încălzit mirosul a devenit insuportabil.

Autoritățile veterinare și cele de mediu au deschis propriile anchete.

Firma de procesare a laptelui riscă amenzi de pana la 40.000 de lei.