ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite a informat ModeRNA că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua autorizarea administrării vaccinului Covid bazat pe ARBm al companiei pentru adolescenții cu vârste de 12-17 ani, transmite agenția Reuters, citată de Știri pe Surse. Cu alte cuvinte, FDA nu a acordat autorizație pentru folosirea serului experimental Covid produs de ModeRNA pentru minori.

Directorul general al companiei ModeRNA, Stephane Bancel, declarase în urmă cu două săptămâni că, pe baza discuțiilor avute cu FDA, crede că „vaccinul” pe bază de ARN mesager va fi autorizat pentru a fi administrat adolescenților de 12-17 ani în următoarele câteva săptămâni.

Compania de biotehnologie a anunțat că a fost informată vineri seara că FDA are nevoie de mai mult timp pentru a evalua analizele internaționale recente referitoare la riscul apariției unui tip de inflamație cardiacă numită miocardită după vaccinare, un efect secundar „rar” care afectează mai ales bărbații tineri.

ModeRNA a arătat că efectuează propria evaluare a unor analize externe referitoare la riscul sporit de miocardite la persoane cu vârsta mai mică de 18 ani, pe măsură ce devin disponibile.

Compania a depus cerere pentru autorizarea în SUA a „vaccinului” său Covid la persoane cu vârste de 12-17 ani în luna iunie. Decizia FDA de a nu autoriza deocamdată produsul a determinat ModeRNA să-și amâne cererea de autorizare pentru administrarea unui „vaccin” cu o doză înjumătățită, de 50 de micrograme, copiilor cu vârste de 6-11 ani, până când FDA va finaliza evaluarea Spikevax pentru grupa de vârstă 12-17 ani.