ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Feb 22, 2022 Astăzi în Ucraina este o comunitate importantă de români, la a treia generație, care încă mai păstrează obiceiurile românești și limba română. Conservarea limbii române, transmisă de la o generație la alta reprezintă o formă de rezistență împotriva rusificării forțate cât si o dovadă a apartenenței lor față de România.

SINOPSIS: Ce-i unește după zeci de ani de deportări, prigoniri, colectivizări și încercări continue de asimiliare pe românii din Bucovina de Nord si Herța? Dragostea lor obsesivă pentru limba română și obiceiurile păstrate ca într-o capsulă a timpului.

Regie: Ana Vlad, Adi Voicu; Scenariu: Ana Vlad, Adi Voicu

Distribuție: Mircea Druc (prim ministru Chișinău 1990-1991), Ilie Popescu (deportat in Kazakhstan 1946-1953), Aurora Sainciuc (deportată în Siberia 1941-1948), Ion Crețu, Bodnar Sârbu (deportat în Kazakhstan 1941-1947), Vasile Suceveanu (deportat în Kazakhstan 1941-1948), Dumitru Covalciuc, Vasile Tărățeanu, Nicolae Moșu (președintele Asociației Valul lui Traian)

Producător: Mandragora, Anca Puiu

Coordonator proiect: Cristi Puiu

Imagine: Adi Voicu; Montaj: Dragoș Apetri; Sunet: Filip Mureșan. An: 2013

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews