ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ediția din 2021 a clasamentului mondial al libertății presei curpinde 180 de țări evaluate de ONG-ul cu sediul la Paris, informează național.ro.

Potrivit rezultatelor oferite de Raportul RSF, 73% din totalul țărilor evaluate prezintă probleme foarte grave pentru profesiunea de jurnalist.
 
Cristophe Deloire, secretarul general al RSF, a afirmat că vinovat de procentul ridicat al profesării dificile a meseriei de jurnalist este pandemia de Covid-19, urmată de criza globală a sănătății care „a provocat o închidere enormă a accesului pe teren și la surse de informații pentru jurnaliști”.

Pe locul Nr 1 în clasamentul libertății presei, RSF plasează Norvegia - țara care tocmai a afirmat că „există un risc mai mare de a muri după vaccinarea cu AstraZeneca decât de a muri după infectarea cu Covid”.

Rusia este pe locul 150 iar România pe locul 48, devansată de Papua Noua Guinee (47), Tonga (46) și Statele Unite, pe locul 44. Cu negru pe hartă, care marchează lipsa libertății presei, RSF plasează, între altele, țara de unde a provenit Covidul, China.