Radio România împlinește 90 de ani de când intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate. Nouă decenii de când prestigioasa instituție publică reflectă cele mai importante evenimente. Multe personalități din țară și străinătate au adresat mesaje la ceas aniversar, iar Radio România a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.

În anul 1928, la ora 17.00, se inaugura postul național de radio, cu apelul '„Alo, Alo, aici Radio București, România!''.

La început, Radio București (cum era cunoscută Societatea) avea emisiuni doar câteva ore pe zi, în program figurând știri, muzică de dans și clasică, buletine meteorologice. Treptat au apărut și primele emisiuni complexe („Ora copiilor”, „Ora veselă”, „Ora femeilor”, „Cronica muzicală”, „Cronica dramatică”, „Poșta amatorilor”).
 
Radio România a deschis seria evenimentelor ce marchează aniversarea a 90 de ani de la înființarea postului public de radio cu festivitatea de dezvelire a plachetei Studioul Paul Grigoriu. Studioul 31, principalul studio de emisie al Radio România Actualități va purta numele legendarului om de radio Paul Grigoriu.

Un alt eveniment pregătit de SRR este prezentarea primului sitcom radio din România. ”Undeva în 28” este produs de Redacția Teatru Radiofonic și Radio România Actualități. Cele 11 episoade ale sitcom-ului se vor auzi la Radio România Actualități pe 1 noiembrie și apoi în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 12:15.

De ziua Radioului, președintele Academiei Române, Ioan Aurel- Pop, a transmis un mesaj, amintind modul în care Radioul,  radioul, care „este aproape de vârsta României întregite„, a reușit, în acești 90 de ani, să păstreze nemuritoare unele voci, prin înregistrările  adunate în Fonoteca de Aur.
 
 
„Radioul este o emblemă a societății contemporane, iar radioul românesc este mai mult decât atât, e o tradiție a comunicării într-o lume democratică și crearea lui în urmă cu aproape un secol înseamnă că radioul este aproape de vârsta României întregite. Iată încă un simbol, din acest punct de vedere. Dacă ne gândim numai la vocile pe care dumneavoastră le-ați înregistrat de-a lungul timpului și cărora le-ați asigurat nemurirea prin aceste înregistrări pe care le aveți în Fonoteca de Aur, dacă ne gândim la modalitatea în care Radioul a influențat democratic opinia publică din România, la felul în care radioul, respectând împrejurările politice ale timpului, s-a străduit să informeze corect publicul, atunci e vorba de o zestre extraordinară a poporului român, de aceea nu pot decât să urez radioului românesc, acestei embleme a națiunii române, viață lungă și sărbători de acest fel și în secolele următoare" a declarat președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.