ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radio România împlinește 91 de ani de când intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate. Nouă decenii de când prestigioasa instituție publică reflectă cele mai importante evenimente. Multe personalități din țară și străinătate au adresat mesaje la ceas aniversar, iar Radio România a pregătit o serie de evenimente speciale.

În anul 1928, la ora 17.00, se inaugura postul național de radio, cu apelul '„Alo, Alo, aici Radio București, România!''.

La început, Radio București (cum era cunoscută Societatea) avea emisiuni doar câteva ore pe zi, în program figurând știri, muzică de dans și clasică, buletine meteorologice. Treptat au apărut și primele emisiuni complexe („Ora copiilor”, „Ora veselă”, „Ora femeilor”, „Cronica muzicală”, „Cronica dramatică”, „Poșta amatorilor”).
 
Joi, la sediul Radio România, din strada General Berthelot din Capitală, a fost, joi, Ziua Porților Deschise.

Vizitatorii au fost conduși la Agenția de Presă RADOR, la Radio România 3 Net "Florian Pittiș", la București FM, Antena Satelor, Studioul "Paul Grigoriu" al Radio România Actualități sau la Studioul "Mihai Zirra" al Redacției Teatru,