Fostul aliat al lui Traian Băsescu din PMP, Radu Cristescu, afirmă că judecătorul din dosarul fostului președinte cu CNSAS a făcut cerere de abținere, care i-a fost însă respinsă. Cristescu se întreabă, în aceste condiții, dacă nu cumva se încearcă mușamalizarea dosarului lui Băsescu, scrie cotidianul.ro.

„Vis a vis de procesul turnătorului Băsescu, alias Petrov, de reținut, interesant sau suspect este faptul ca judecătorul desemnat la Curtea de Apel București să judece dosarul de colaborator a pârâtului Traian Băsescu a făcut cerere de abținere pe data de 5.06.2019 în acest dosar. Completul desemnat să soluționeze cererea de abținere a judecătorului a refuzat cererea, urmând ca tot acesta să judece dosarul.
Oare de ce? Se încearcă oare mușamalizarea dosarului pentru ca turnătorul să-și continue parcursul în Parlamentul European? În condițiile în care speța este foarte simplă și verdictul același, pentru că inculpatul și-a recunoscut fapta!

Întrebare întrebătoare!
De ce judecătorul s-a recuzat?
De ce același judecător va judeca dosarul?”, a scris Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

CNSAS a depus la Curtea de Apel București o acțiune prin care cere stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu.

Fostul președinte a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripționat cu numele său și nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar și nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanțe care să reprezinte plăți efectuate de fosta Securitate către el și prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securității informații sub numele Petrov.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews