ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fostul vicepreședinte PMP Radu Cristescu a publicat pe Facebook un document care ar aparține fostei Securități, conform căruia Traian Băsescu ar fi primit bani în calitate de colaborator, informează cotidianul.ro.

În documentul respectiv publicat de Cristescu scrie: „Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1500 dolari USA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate„.

Radu Cristescu a făcut public documentul însoțit de următorul comentariu:

„Ce o fi asta???
După cum bine știm turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut doua declarații vis a vis de faptul ca a fost turnător al Securității:
-una dintre declarații în care sfidează inteligenta tuturor romanilor, sfidând bunul simt, spune ca nu a stiut ca CI-stul, cel căruia îi turna, era de la securitate.
-în cea de a doua declarație recunoaște ca scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar ca nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii.
Oare 1500 de dolari cât primea el pe vreme lui Ceaușescu nu erau bani?
Citiți documentul de mai jos!
Ce zici Petroave de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”.
CNSAS cere în instanță stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.