ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Herjeu, membru al CNA, a postat pe pagina sa de socializare mesajul  „La oameni noi, aritmetică nouă, nu?". Textul este însoțit de fotografia unui proces verbal încheiat la o sectie de votare din Bruxelles, prezentată de  Ionuț Apahideanu, scrie evz.ro.

„Au intrat în secția asta din Bruxelles 1673 de români care au ștampilat 5341 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare! Baconschi, urmașii tăi îți fac cinste! – poza de la Ionut Apahideanu", scrie Radu Herjeu. 
 
E doar o întrebare, rezultând de pe urma cifrelor. Sursa citată prezintă procesul verbal al unei secții de votare din Bruxelles.

Acolo s-ar fi prezentat în fața urnelor, potrivit documentului, 1.673 de alegători. Dar, surpriză, la final ar fi fost numărate 5.234 
 
Radu Herjeu face precizarea că a preluat informația de pe o altă pagină de Facebook, unde se prezintă acest proces verbal cu date contradictorii.
 
Și Lia Olguța Vasilescu a prezentat pe pagina sa de Facebook acest proces verbal privind constatarea rezultatelor votării la alegerile pentru Parlamentul European, de la o secție din Bruxelles.

”Vă place cum ne iau țara înapoi?

„Exemplu diaspora. SV 32, Bruxelles (no pun intended). Deci intră în sectie 1673 persoane (si ca prezenta, si pe liste suplimentare), iar PV-ul zice, nonsalant, 5324 voturi valide plus 17 nule. Mno…” —-preluare de la Ionut Apahideanu”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.