Radu Herjeu, membru al CNA, a postat pe pagina sa de socializare mesajul  „La oameni noi, aritmetică nouă, nu?". Textul este însoțit de fotografia unui proces verbal încheiat la o sectie de votare din Bruxelles, prezentată de  Ionuț Apahideanu, scrie evz.ro.

„Au intrat în secția asta din Bruxelles 1673 de români care au ștampilat 5341 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare! Baconschi, urmașii tăi îți fac cinste! – poza de la Ionut Apahideanu", scrie Radu Herjeu. 
 
E doar o întrebare, rezultând de pe urma cifrelor. Sursa citată prezintă procesul verbal al unei secții de votare din Bruxelles.

Acolo s-ar fi prezentat în fața urnelor, potrivit documentului, 1.673 de alegători. Dar, surpriză, la final ar fi fost numărate 5.234 
 
Radu Herjeu face precizarea că a preluat informația de pe o altă pagină de Facebook, unde se prezintă acest proces verbal cu date contradictorii.
 
Și Lia Olguța Vasilescu a prezentat pe pagina sa de Facebook acest proces verbal privind constatarea rezultatelor votării la alegerile pentru Parlamentul European, de la o secție din Bruxelles.

”Vă place cum ne iau țara înapoi?

„Exemplu diaspora. SV 32, Bruxelles (no pun intended). Deci intră în sectie 1673 persoane (si ca prezenta, si pe liste suplimentare), iar PV-ul zice, nonsalant, 5324 voturi valide plus 17 nule. Mno…” —-preluare de la Ionut Apahideanu”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews