ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sistemul RO-ALERT urmează să fie transmise avertizări și pentru fenomenele meteo extreme, a anunțat, joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, informează Agerpres.
 
Potrivit lui Raed Arafat, acest lucru se face printr-o procedură care va realizată cel târziu până în data de 6 mai.
 
„(…) Ce am stabilit cu colegii noștri de la ANM este un număr de situații sau câteva situații, precum vijeliile cu risc major de a se transforma într-un cod roșu, care sunt de cod portocaliu, dar poate să se transforme în cod roșu sau să aibă un impact major, căderi poate de grindină de dimensiuni mari și alte situații de care dânșii ne informează și noi putem trimite mesajul RO-ALERT în zona respectivă”, a declarat Raed Arafat la Ministerul Afacerilor Interne.

Raed Arafat a explicat că va fi instalată o legătură telefonică între dispeceratul de la Centrul național de prognoză meteo și cel al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„Acest hot-line înseamnă că telefonul nu poate fi ocupat cu nimic altceva. STS ne-a confirmat că poate fi instalat cel târziu mâine și acest lucru înseamnă că vom putea să stabilim comunicarea de a transmite un mesaj foarte urgent între dispecerate pentru emiterea mesajului, dacă va fi cazul", a spus Arafat.