ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgență decretată de președintele republicii în contextul pandemiei de COVID-19 să fie prelungită cu încă o lună, decizie care ar putea fi luată în cursul săptămânii viitoare, potrivit Agerpres.

„Dacă vorbim de starea de urgență, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită cu încă o lună. Este posibil acest lucru și poate că această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data-limită a stării de urgență”, a afirmat Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la televiziunea Digi 24.

Întrebat cât crede că va mai dura starea critică în România, cauzată de epidemia de Covid-19, șeful DSU a opinat că lupta contra virusului va mai dura până la finalul lunii mai, însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situația epidemiei până la acea dată.

„Starea critică, să zicem, depinde, pentru că ați văzut, în unele țări a urcat și după aceea a început coborârea foarte rapid. În alte țări s-a menținut. Este foarte greu să speculăm acest lucru. Dar nu cred că vom ieși din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Adică, dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut și să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm (...) Orice este posibil, nu pot să afirm acest lucru (că măsurile se vor relaxa în luna iunie n.r.), depinde cum va evolua situația. Este greu de răspuns la astfel de întrebări și prefer să nu dau date, să nu dau zile, să nu dau luni, depinde foarte mult cum va evolua”, a adăugat Raed Arafat.

Starea de urgență a fost decretată de președintele republicii la data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii ei până la trecerea pericolului generat de Covid-19.