ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL LA DATA DE 24.07.2021 ȘI REPUBLICAT AZI ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat vineri că, în eventualitatea unui noul val de infectări de coronavirus, economia nu mai poate fi închisă complet, fiind de preferat să rămână deschise restaurantele, mall-urile, evenimentele de tot felul, dar să aibă acces la ele doar cei vaccinați sau testați. Cu alte cuvinte, viața în societate va fi condiționată de pașaportul sanitar și de aplicația pentru smartphone, dezvoltată de STS, care asigură autenticitatea documentului. 

Raed Arafat a vorbit, într-un interviu la Digi24, despre hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privitoare la noile măsuri ce ar putea intra în vigoare la 1 august. Acestea vor fi stabilite săptămâna viitoare și ar putea conține măsuri de precauție pentru un nou val de infectări. Dat fiind că Raed Arafat a dat de exemplu „state europene” precum Franța și Grecia, unde pașaportul de vaccinare dictează accesul la viața socială, este foarte posibil ca măsurile românești de după 1 august să conțină restricții pentru nevaccinați.

„Vedem toată Europa ce face, vedem în jurul nostru care este modelul și care este situația. Majoritatea țărilor europene au restricții mult mai mari decât la noi. În ziua de astăzi, poate rămânem printre cei mai puțin restricționați, dar e clar că dacă începe să crească - și foarte multe țări se gândesc la acest aspect - ne uităm la ce impact are pe sistemul sanitar și mai ales pe secțiile de terapie intensivă. Dacă impactul este limitat și dacă vaccinații duc la limitarea impactului pe terapie intensivă - și sper să crească numărul lor, să nu mai ajungem la cazuri critice la spital - abordarea este bună. Dacă vezi că este un impact major pe spitale și pe terapie intensivă și crește și mortalitatea și începem să intrăm într-un val cum am avut la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, abordarea este alta”, a teoretizat Raed Arafat, citat de Antena3.

El s-a declarat un adept al păstrării economiei deschise și al închiderii accesului nevaccinaților la facilitățile publice. Dar și această abordare ar putea avea un impact negativ asupra economiei, având în vedere că nevaccinații sunt majoritari, iar patronii de afaceri ar pierde, astfel, vreo două treimi din clienți și, deci, din câștiguri.

„Cert este un lucru: nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic. Asta înseamnă ca alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre - măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone - va fi posibil să se întâmple”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„Nu vreau să se ia că am spus că așa va fi, eu dau ipoteze văzând ce este în alte țări și fiind sigur că este imposibil să revenim la închideri totale și să spunem că gata, închidem restaurantele complet, închidem totul complet, când există o categorie de oameni care reprezintă un risc minor dacă intră și consumă și participă la aceste activități și atunci impactul economic este unul mai mic”, și-a nuanțat Arafat declarațiile. Care, oricum le-ar prezenta, converg în punctul decăderii din drepturi a nevaccinaților.

Pagina de Facebook Legitimă Apărare a redat live participarea șefului DSU în platoul Digi24. O puteți urmări mai jos:

 
 
Dacă ați avut răbdare să urmăriți lungul șir de alegații, poate ați constatat un lucru ciudat pentru presa mainstream din România: jurnalistul pare a fi mai îndoctrinat decât invitatul. El nu-i adresează decât întrebări comode, nu încearcă să-l echilibreze în vreun fel, darmite să-l mai contrazică! Este doar efectul banilor primiți în 2020 și de atunci încoace de televiziunile centrale, angajate în „cântarea pandemiei”!