ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în MAI Raed Arafat este de părere că accesul condiționat de certificatul Covid în locurile publice trebuie să continue. Opinia lui se bate cap în cap cu cea a Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), care a spus ieri că, momentan, legea certificatelor nu mai este o prioritate.

„Noi folosim certificatul Covid pentru persoanele care nu sunt angajate și care intră în unele zone. Da, pentru asta există utilitate clară. Pentru partea cealaltă - există o discuție la Parlament și nu pot să vă spun care ar fi impactul dacă s-ar discuta să se implementeze peste o perioadă. Trebuie analizat, trebuie văzut de către colegii epidemiologi și este o discuție la nivelul Parlamentului în acest sens. Dar folosirea certificatului la intrarea în diferite locații, în diferite zone, consider că, la acest moment, da, trebuie să continue”, a afirmat Raed Arafat, joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, potrivit Știri pe Surse

Atitudinea lui Arafat este anacronică, având în vedere că țări cu o situație epidemiologică mult mai gravă decât a noastră, cum ar fi Marea Britanie, au anunțat renunțarea la certificatele de segregare socială pe criteriul vaccinării.