ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Rafila e de părere că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exprimat o opinie personală ieri, când a îndemnat statele membre ale UE să se gândească la posibilitatea impunerii vaccinării obligatorii. Ministrul Sănătății din România subliniază că deciziile în acest domeniu aparțin statelor membre, nu Comisiei Europene.

„Era o părere persoană a doamnei președinte. Pe de altă parte, aceste decizii privesc statele membre și lucrul acesta a fost precizat explicit de doamna președinte. Cred în continuare în faptul că informarea este cea mai bună soluție și dezvoltarea spritului de responsabilitate individuală și pentru comunitatea în care trăim, să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Am discutat prea multe luni despre faptul că vaccinarea trebuie să fie o chestiune voluntară. Este foarte greu să discuți în acest moment despre o obligativitate a vaccinării. Cred că trebuie să fim puțin echilibrați. Fiecare stat membru are dreptul să adopte o politică de sănătate publică care să răspundă interesului de sănătate publică, iar pe de altă parte trebuie să răspundă și contextului național”, a declarat Rafila, citat de Știri pe Surse.

Pe 1 Decembrie, Ursula von der Leyen a făcut o afirmație care a șocat democrațiile europene: „Este timpul ca Uniunea Europeană să se gândească la introducerea obligativității vaccinării Covid în tot blocul comunitar”, a spus președinta Comisiei Europene.

Joi, 2 decembrie, Alexandru Rafila a pledat și împotriva introducerii certificatelor Covid în lăcașurile de cult, arătând că și serviciile religioase intră în categoria celor esențiale.

„Libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem spune că există acces doar la magazinele de strică necesitate. Noi credem că accesul la serviciile religioase trebuie să țină cont de acest lucru”, a declarat Rafila, după cum a relatat ActiveNews