ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul și directorul general al Project Veritas, James O'Keefe, anunță că locuințe ale actualilor și foștilor jurnaliști de la Project Veritas au fost percheziționate de FBI. Jurnaliștii de la Project Veritas făcuseră în ultima perioadă o serie de dezvăluiri despre practici neetice ale marilor companii de vaccinuri în frunte cu PFIZER.
 
ACTUALIZARE 6.11.2021: Conform unor rapoarte de presă americane, percheziția ar putea fi legată de posibile acte de incest și pedofilie ale președintelui SUA Joe Biden cu fiica sa Ashley Biden, dezvăluite de Project Veritas ca urmare a intrării în posesia jurnaliștilor a unui jurnal personal al fiicei președintelui fraudulos al Americii.
 
 
Anul trecut, publicația americană National File a publicat integral jurnalul lui Ashley Biden, în care aceasta dezvăluia cum, ca și copil, a făcut dușuri nepotrivite cu tatăl ei, Joe Biden. Acum, jurnalul a fost confirmat ca fiind real.

Cu o săptămână și jumătate înainte de alegerile din 2020, o sursă Project Veritas a remis o copie digitală a jurnalului lui Ashley Biden către National File.

În însemnările din jurnal, autoarea dezvăluie că ea crede că a fost molestată sexual în copilărie și că a avut parte de dușuri „probabil nepotrivite” cu tatăl ei. Alte însemnări descriu în detaliu lupta autoarei cu consumul de droguri și căsnicia în pericol de destrămare, cu multiple aventuri, alături de mărturisirea care dezvăluie temerile familiei cu privire la un potențial scandal din cauza noii locuințe a fratelui ei. De asemenea, jurnalul arată un resentiment profund al fiicei lui Biden față de tatăl ei din cauza banilor, controlului și manipulării emoționale a acestuia.
 
The New York Times a relatat vineri că FBI a efectuat două percheziții la adrese de-ale jurnaliștilor Project Veritas în cadrul unei anchete privind modul în care a fost obținut jurnalul lui Ashley Biden.

Articolul susține că anchetatorii federali sunt compuși din agenți FBI și „procurori federali din Manhattan care lucrează la cazuri de corupție publică” în numele Districtului de Sud din New York. Ancheta ar fi fost deschisă de procurorul general de atunci, Bill Barr, după ce un reprezentant al familiei Biden ar fi raportat în octombrie 2020 că jurnalul, împreună cu „mai multe” obiecte personale de-ale lui Ashley Biden, ar fi fost furate în urma unui jaf.

Acest lucru este contrar informațiilor furnizate pentru National File de o sursă Project Veritas, care a explicat că jurnalul a fost lăsat la o adresă unde obișnuia să locuiască fiica lui Joe Biden.

Potrivit articolului, FBI nu a dorit să comenteze ancheta, spunând doar că agenții au „desfășurat activități de aplicare a legii legate de o anchetă în curs” la două adrese.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare, James O'Keefe de la Project Veritas observă că FBI-ul tatălui lui Ashley Biden ar putea crea un precedent periculos prin faptul că, aparent, desfășoară urmăriri penale împotriva reporterilor pentru infracțiunea de a obține informații de la surse.
 
Iată mesajul fondatorului Project Veritas - transmis VIDEO:

„M-am trezit cu vestea că apartamentele și casele jurnaliștilor sau foștilor jurnaliști de la Project Veritas au fost percheziționate de agenți FBI. Se pare că Districtul Sudic din New York a luat acum jurnaliști în vizor pentru presupusa „infracțiune” de a-și face meseria în mod legal și cinstit. 
 
A trebuit să mă gândesc serios înainte de a face această declarație. Este o decizie pe care numai eu o pot lua. Ei nu vor să mă apăr și au încercat imediat să mă reducă la tăcere. De aceea, scrisoarea de însoțire pentru citația Marelui Juriu pe care am primit-o conține acest limbaj:
 
Prin prezenta, guvernul vă solicită să vă abțineți în mod voluntar de la divulgarea existenței citației către orice terță parte. Deși nu aveți nicio obligație de a vă conforma solicitării noastre, vă cerem să nu faceți nicio dezvăluire, pentru a păstra confidențialitatea anchetei și pentru că dezvăluirea existenței acestei anchete ar putea interfera cu, și împiedica, ancheta.

Dar, deși Departamentul de Justiție ne-a cerut să nu dezvăluim existența citației, s-a întâmplat ceva foarte neobișnuit. La mai puțin de o oră după ce locuința unuia dintre reporterii noștri a fost percheziționată în secret de către FBI, The New York Times, pe care îl dăm acum în judecată pentru defăimare, l-a contactat pe reporterul Project Veritas pentru a face un comentariu.
 
Nu știm cum a aflat The New York Times despre punerea în aplicare a unui mandat de percheziție la domiciliul reporterului nostru sau despre obiectul mandatului de percheziție, deoarece anchetele Marelui Juriu sunt secrete.
 
FBI a ridicat documente de la actualii și foștii jurnaliști Veritas, în ciuda faptului că echipa noastră juridică a contactat anterior Departamentul de Justiție și a transmis în mod voluntar date incontestabile care demonstrează lipsa de implicare a Proiectului Veritas în activități și/sau intenții ilegale.
 
La fel ca orice reporter, ne confruntăm constant cu primirea de informații de la surse și luăm măsuri pentru a verifica autenticitatea, legalitatea și relevanța acestora pentru presă.
 
Demersurile noastre au fost parte a unui jurnalism responsabil și etic și nu avem nicio îndoială că Project Veritas a acționat corect la fiecare pas.

Cu toate acestea, se pare că jurnalismul însuși ar putea fi judecat acum.”
 
Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a asculta întregul mesaj transmis de James O'Keefe: