ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Senatorul ALDE Daniel Zamfir a postat un comentariu pe Facebook, ca reacție la anunțul de zilele trecute al Raiffeisen Bank International, conform căruia este nevoită să își reevalueze operațiunile din România, după taxa impusă de Guvern în decembrie.  „Ce mi se pare foarte tare e că amenință că pleacă după ce au obținut anul trecut un profit istoric, cu 79% mai mare decât anul trecut, și triplu fata de media europeană, exact în anul în care #rezistentul Van Groningen era în fruntea manifestanților din Piața Victoriei”, scrie Daniel Zamfir, amintind că banca a fost deja sancționată de ANPC pentru practici înșelătoare.

„Până când ne vor crede unii proștii Europei?
Vâlvă mare, oameni buni, pe piața bancară a făcut anunțul băncii #rezistentului Van Groningen că va pleca din România. Ce mi se pare foarte tare e că amenință că pleacă după ce au obținut anul trecut un profit istoric, cu 79% mai mare decât anul trecut, și triplu față de media europeană, exact în anul în care #rezistentul Van Groningen era în fruntea manifestanților din Piața Victoriei.

Acum, dacă ne mai amintim și de practicile înșelătoare pentru care au fost deja sancționați de ANPC, eu le aș ura "Drum bun, cale bătută!"
P.S. Chiar crede cineva că pleacă vreun câine de la măcelărie?”, a scris senatorul ALDE pe Facebook.

Raiffeisen Bank International a anunțat miercuri că este nevoită să își reevalueze operațiunile din România, după taxa impusă de Guvern în decembrie, a declarat directorul general al instituției, Johann Strobl, citat de Reuters.

Raiffeisen deține 6% din activele sale bancare în România, adică 8,97 de miliarde de euro.

Raiffeisen Bank România a încheiat anul 2018 cu un profit de 881 milioane de lei, echivalentul a 189 milioane de euro, cu 79% mai mult decât în 2017.


Reamintim că la protestele Rezist declanșate la începutul lui 2017 în Piața Victoriei, printre protestatari s-a aflat și președintele Raiffaissen Bank, olandezul Steven van Groningen. Aceeași bancă fost prima din România care a decis să dea în judecată statul român din cauza Legii dării în plată, lege inițiată de senatorul Daniel Zamfir.