ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat miercuri pe Facebook că festivaluri private precum Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern atât cu bani publici, cât și cu elaborarea unor norme sanitare specifice pentru astfel de evenimente.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor.

Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!”, a scris vice-premierul, miercuri, pe social media.

Acestea nu sunt singurele evenimente „de nișă” pe care Guvernul PNL și le asumă ca reprezentative și demne de a fi sprijinite de la bugetul de stat. Vicepremierul și ministrul Culturii au participat pe 12 iunie la deschiderea noului sezon expozițional al Muzeului de Artă Contemporană, unde au vizionat și aplaudat un spectacol pus în scenă de doi travestiți, plătiți din bani publici. 

Despre festivaluri precum Neversea și Untold, ActiveNews a mai relatat în contextul descoperirii unei cantități de droguri care ar fi urmat să fie vândute participanților de pe litoral și în contextul trimiterii în judecată pentru trafic de droguri a organizatorului evenimentului clujean.
 
Același Guvern darnic pe banii românilor cu evenimente străine de spiritul românesc a refuzat în ultima vreme să majoreze pensiile și să dubleze alocațiile copiilor, deși există legi votate de Parlament în acest sens. Totodată, INS  a anunțat că PIB-ul României este în scădere cu 12% în urma efectelor economice ale crizei sanitare din 2020.