ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a criticat vineri faptul că legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminată de Parlament, ajungând la promulgare neschimbată, și a acuzat PSD de rea voință.

„PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi - atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voință refuzul PSD de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie", a declarat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că PSD nu a ținut cont de remarcile sale, dintr-o "logică exclusiv politicianistă".

Potrivit acestuia, nu vor fi spitale și autostrăzi, ci prețuri majorate, noi taxe și impozite, deficite și dezechilibre economice.

”PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Degeaba încearcă PSD să găsească țapi ispășitori când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că Guvernul l-a aprobat și l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de trei luni de zile față de termenul prevăzut de lege. Majoritatea PSD-istă interesată mai degrabă de cumetrii politice și de lupta împotriva Justiției demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce privește finanțele publice și situația economică a României", a spus Iohannis.