Rămășițele unui soldat, posibil român, au fost găsite în apropiere de Valea Uzului, județul Bacău, de către un pasionat de istorie care căuta în zonă cu detectorul de metale, anunță Mediafax.

Potrivit sursei citate, rămășițele umane au fost descoperite de Vasile Boboc, un bărbat pasionat de istorie.

„ (…) Am zis să mergem și noi în zona Valea Uzului. Am ales să mergem pe versantul de pe partea stângă, am ales un drum și undeva la 700-800 de metri de la mașină, un kilometru chiar am zărit o cască, după o piatră. Am luat casca, ne-am uitat după model, am zis că e românească, că e normal să fie acolo pentru că e linia frontului acolo și am scos detectoarele. Ne-am apucat de detecție, după care am scos paharul de băut apă, o teacă de baionetă, baioneta, au început să apară ceva oseminte. S-a găsit muniție, s-a găsit arma și în același săpături s-au scos și oseminte la iveală. După modelul de cască și muniție am zis că e vorba de un soldat român", a declarat, pentru Mediafax, Vasile Boboc.

Astfel, au fost găsite mai multe elemente de muniție, o bucată de lopată și o cască metalică.

„Casca și arma se vedea că sunt relicve, că sunt de pe vremea războiului", a spus Vasile Boboc.

Ulterior, Vasile Boboc a sunat la 112 și a anunțat autoritățile despre descoperirea făcută.

Reprezentantul IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat că materialele identificate au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar osemintele au fost transmise pentru a fi expertizate antropologic.

În urmă cu două luni, același bărbat a găsit într-o altă zonă din Bacău rămășițele unui ofițer german.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews