ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un episod cu multe lumini și umbre din istoria recentă a României a devenit subiectul unei piese de teatru.

Răpirea celor trei jurnaliști români în Irak - Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion - va fi tema unui spectacol de teatru, la Muzeul Național de Artă Contemporană

Evenimentul va avea loc, vineri, de la ora 19.30, în cadrul expoziției ”Totul e regizat/ This is a set-up”, găzduită de Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București până pe 15 ianuarie 2017, informează B1.ro.

”Trei actori, interpretând jurnaliștii români, realizează un repunere în scenă a celebrei răpiri, un eveniment despre care nu vom putea ști dacă a existat vreodată, dar despre care presa română și angajați ai SRI au speculat scenarii. Orice asemănare cu realitatea este o pură coincidență”, arată organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

La 28 martie 2005, Ovidiu Ohanesian – reporter la România liberă, Marie Jeanne Ion, reporter și Sorin Mișcoci, cameraman, ambii de la Prima TV, au fost răpiți în Irak, alături de ghidul lor, Mohammad Munaf, cetățean american și irakian, pe post de translator. Au fost ținuți în captivitate timp de 55 de zile, iar în final au fost „recuperați” de autoritățile române, cu sprijinul serviciilor secrete românești și străine și aduși în țară.