ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Black Friday a devenit una dintre cele mai active sărbători online, nu doar în România, ci și în lumea întreagă, articolele vestimentare ocupând primul loc în topul celor mai cumpărate produse de Black Friday.O imagine a cum arată Black Friday în întreaga lume ne prezintă, detaliat,  picodi.com, într-un comunicat  remis ActiveNews. 

Astfel, echipa picodi.com a analizat statisticile privind cumpărăturile cosumatorilor de Black Friday și a descoperit cât se cumpără ( și cât se economisește) de Black Friday, dar și despre ce se cumpără cel mai mult și în care magazine. 

Acestea sunt câteva concluzii:
 
1. Articolele vestimentare ocupă primul loc în topul celor mai cumpărate produse de Black Friday.
2. România se află pe primul loc în topul intereselor Black Friday (chiar peste SUA).
3. De Black Friday se economisește cel mai mult, chiar dacă se cumpără mai mult.

Sărbătoarea Recunoștinței ne amintește de Statele Unite ale Americii, la fel cum și ziua de după, care a devenit un fenomen internațional. Cândva a fost un mod neoficial al lucrătorilor de a-și lua liber de la servici și a începe cumpărăturile. Acum, Black Friday, căci despre el este vorba, a evoluat în cea mai activă sărbătoare din întreaga lume, precizează picodi.com. în comunicat.

Propagarea globală a acestei sărbători, „Vinerea Neagră”, este datorată în special cumpărăturilor online. Spre deosebire de americani, care pe lângă o zi de reduceri, beneficiază și de o zi liberă plătită, românii și celelalte națiuni au confortul de a face cumpărături online. Deoarece reducerile online reprezintă confortul, iar acesta este o necesitate, fiecare dintre noi poate realiza, cât de important este Black Friday. 


Picodi.com prezintă și câteva informații prin care se poate avea o imagine despre cum se fac cumpărăturile în lume.

„Folosindu-ne de datele interioare cu privire la trafic și numărul de tranzacții, am pregătit un raport în care vă prezentăm felul în care cumpărătorii din întreaga lume profită de ofertele și reducerile de Black Friday. Analizele noastre arată cum instantaneu cresc vânzările, care țări economisesc mai mult și pe ce cheltuie cel mai mult. În următoarele momente vă vom prezenta felul în care arată Black Friday în întreaga lume, în comparație cu modul în care se petrece la noi în țară.

Nebunia Globală a Cumpărăturilor

Entuziasmul Vinerii Negre este atât de intens, încât nu intră într-o singură zi – Cyber Monday reprezintă o prelungire a nebuniei cumpărăturilor, de care profită toți iubitorii de cumpărături online. Pentru a arăta cât de prompt crește numărul vânzărilor în aceste două zile, am comparat tranzacțiile din noiembrie 2016 cu cele de luna trecută. În acest fel am observat, că numărul în vitrina noastră s-a triplat și a ajuns la 19,3 mln de vizite pe toate piețele. În timp ce toate țările s-au bucurat de creșterea traficului inspirat de Vinerea Neagră, la unele dintre ele a observat un interes mai mare în ceea ce privește cumpărăturile, în luna noiembrie. Numărul de vizite pe platforma noastră în Finlanda a crescut peste 500% în comparație cu datele din octombrie, în timp ce în Grecia și Portugalia s-a înregistrat o creștere de peste 450%.

Se pare însă că nicio țară nu a fost atât de încântată de nebunia cumpărăturilor precum Republica Africii de Sud, unde vizitele paginii noastre de internet, în noiembrie, au crescut cu 936%. Acest trafic surprinzător ne poate arăta interesul deosebit al locuitorilor Republicii Africii de Sud în legătură cu magazinele internaționale, pentru că 43% dintre userii majori au cumpărat produse din magazinele online internaționale de pe internet. În alte țări s-a observat de asemenea un interes crescut față de ofertele și promoțiile din luna noiembrie, în ciuda unei slabe conexiuni de internet. În timp ce, doar 15% dintre locuitorii Pakistanului folosesc regulat internetul, vizitele versiunii pakistaneze Picodi, în luna noiembrie, au crescut cu 338%.

Ziua reducerilor
 

Luând în considerare procentul creșterii numărului de vizite pe pagină în luna noiembrie, nu ar trebui să ne mire, că observăm un număr foarte mare de vânzări în Vinerea Neagră. În comparație cu media tranzacțiilor care au avut loc în alte zile din an locuitorii Republicii de Sud a Africii au efectuat cu 16226 mai multe cumpărături de Black Friday prin vitrina noastră. Este un număr dublu față de oricare altă țară. Tranzacțiile în Grecia au crescut cu 7293% peste medie, în timp ce numărul de vânzări în Pakistan, Mexic și Nigeria de asemenea a crescut cu 3000 și 44000%.
 
Ca o curiozitate, creșterile de Black Friday nu au fost așa de spectaculoase în unele dintre cele mai bogate țări ale lumii, cum ar fi Germania sau Marea Britanie. În timp ce efectele acestei sărbători au fost bineînțeles semnificative, unele statistici spun că, entuziasmul Black Friday în Europa de Vest a scăzut. Indiferent dacă este așa sau nu, se pare că, în alte părți ale continentului, în continuare există potențial, ceea ce este confirmat de creșterea cu 700% a vânzărilor în Finlanda.

Reduceri adevărate

Deși clienții noștri pot găsi la noi promoții în fiecare altă zi, cumpărăturile de Black Friday au fost foarte convenabile. În realitate, suma are a fost economisită de ei este de 29 937 402 €, în timp ce fiecare user a economisit individual 62,41 €. Aceste economii par foarte atractive dacă le comparăm cu media sumei cheltuite de fiecare user adică 80,79 €. Această sumă este aparent mai mare de cea pe care o cheltuie fiecare utilizator zilnic (62,72 €), dar asta înseamnă de asemenea, că s-a economisit în medie 77% din ceea ce fiecare utilizator a plătit de Black Friday.

Mai mult, media ridicată a sumei economisite care a fost deja menționată, adică 62,41 €, capătă o importanță deosebită după ce este calculată în funcție de valutele locale ale utilizatorilor în acele părți ale lumii, unde am observat creșterea numărului de vizite și a cumpărăturilor de Black Friday.

Iar acesta este rezultatul celor peste 3200 de oferte speciale care au fost disponibile pe pagina noastră Vinerea Neagră 2016. În 2017 ne așteptăm la strângerea a 5000 de oferte unice, ceea ce va face ca utilizatorii să economisească și mai mult.

Cumpărăturile de Black Friday

Din datele noastre reiese că, o foarte mare parte din consumatori optează pentru promoții la haine. În timp ce o mare parte dintre vânzătorii mari de Black Friday promovează reduceri la electronice, această categorie s-a dovedit a fi, în realitate, pe locul al doilea în ceea ce privește interesul utilizatorilor exact după modă. Este posibil ca acest lucru să se datoreze numărului limitat de magazine staționare, ale unor mărci de îmbrăcăminte din lume. De exemplu, Gap are doar 12 magazine de franciză pe tot continentul african.

Într-o lume în care o mare parte a scrierilor, pe care le citim, este disponibilă online, cărțile s-au clasat pe locul trei spre surprinderea tuturor. Neașteptat și ofertele platformelor care livrează mâncare, de asemenea s-au bucurat de popularitate de Black Friday.

Cele mai Populare Mărci de Black Friday
 
Chiar dacă Black Friday este un eveniment internațional, magazinele americane se află printre mărcile cele mai populare și achiziționate în această zi. Amazonul a reprezentat un hit pentru Spania și Mexic, iar Nike a fost popular în Germania și Portugalia. Această marcă sportivă a ajuns să fie vândută global, pentru recompensa rezultatele slabe ale pieței sale.



Pentru mai multe informații intrați AICI.