ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE. Votarea Raportului a fost amânată pentru dimineața zilei de joi, 24 iunie. Vom reveni cu amănunte.
 
 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Astăzi, 23 iunie, va fi votată propunerea de rezoluția Matić, după numele europarlamentarului croat Perdrag Matic, care, prin proiectul inițiat de el, propune libertatea și drepturile sexuale în Uniunea Europeană, printre care se numără dreptul la avort. Raportul Matic,” își propune să facă avortul un drept garantat de Uniunea Europeană, să interzică obiecțiile de conștiință pentru profesioniștii din domeniul sănătății care se opun avortului și să impună educație sexuală obligatorie a copiilor chiar și părinților care nu sunt de acord”, prezintă România Liberă

Reprezentanții Centrului European pentru Drept și Justiție, care promovează protecția drepturilor omului în Europa și în întreaga lume, au declarat că ”O moțiune alternativă la raportul Matić, reamintește publicului lipsa de competență a Uniunii Europene în materie de sănătate. La fel ca în 2013, o astfel de moțiune alternativă ar putea fi adoptată din nou pentru a învinge raportul Matić”.

În Slovacia, de pildă, Parlamentul a condamnat propunerea europarlamentarului Matic printr-o rezoluție, pe motiv că depășește competența Uniunii Europene. De asemenea, există și o petiție la nivel mondial, intitulată ”Pentru protecția fiecărei vieți umane”, unde este specificat astfel: 

”Fiecare viață umană, de la concepție până la moartea naturală, merită să fie protejată, în virtutea umanității și demnității sale.

În Europa și în lume, organizații și chiar instituții se străduiesc zilnic să refuze dreptul la viață al omului din cauza unei dezvoltări slabe, a unui handicap sau a vârstei înaintate.

Îndrăznesc să invoce libertatea pentru a pune capăt vieții unui copil nenăscut; și pretind că acționează în numele demnității pentru a pune capăt vieții unei persoane în vârstă sau cu handicap.

În fața acestei situații, Centrul European pentru Drept și Justiție și semnatarii acestei petiții reafirmă valoarea intrinsecă a fiecărei vieți umane, indiferent de stadiul său de dezvoltare.

Nu poate exista niciun drept de a ucide o ființă umană din simplul motiv că viața sa nu ar mai fi dorită sau nu ar mai fi de dorit.

Cu sprijinul semnatarilor, Centrul European pentru Drept și Justiție se angajează să apere și să facă auzită vocea celor "fără voce" în fața instituțiilor internaționale pentru a restabili respectarea dreptului la viață al fiecărei ființe umane”.