ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de experți germani, condus de politologul Stephan Kohn, angajat al Ministerului de Interne al Germaniei, arată că măsurile luate de Guvernul condus de Angela Merkel pentru limitarea răspândirii COVID-19 au avut „consecințe numeroase și grave” asupra populației, provocând mai multe decese decât coronavirusul, din cauză că pacienții suferinzi de alte boli nu au mai fost spitalizați, informează Știri pe Surse.

Cei care au întocmit documentul susțin că a fost supraestimat pericolul prezentat de COVID-19, neexistând dovezi că acesta ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal într-o epidemie oarecare.

În document se precizează că multe dintre persoanele care au murit infectate cu COVID-19 ar fi decedat oricum anul acesta, fie din cauza vârstei înaintate, fie din cauza comorbidităților de care majoritatea sufereau.

În paginile raportului există și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. În trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

În concluzie, pericolul prezentat de noul tip de coronavirus nu este mai mare decât al altor tipuri de virus și nu există dovezi care să indice că pandemia de COVID-19 nu ar fi altceva decât „o alarmă falsă”.

Rraportul de 93 de pagini a fost întocmită de o echipă de oameni de știință, aprobat de Ministerul de Interne și format din experți în domeniul sanitar din cadrul mai multor universități germane. Aceștia au transmis un comunicat prin care au criticat Guvernul de la Berlin că ar fi ignorat sfaturile lor și i-au cerut ministrului de Interne să facă o declarație oficială despre concluziile cercetătorilor. 

Guvernul federal nu a avut până în prezent o reacție publică pe tema raportului respectiv.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews