ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în România în următoarele șase luni, a declarat, duminică, la RFI, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, care susține că e vorba de „o strategie bine pusă la punct” a Partidului Național Liberal.

Întrebat după victoria lui Iohannis la alegerile prezidențiale dacă este momentul cel mai potrivit pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate, Rareș Bogdan a răspuns: ”Absolut de acord și răspund un DA mare. Vom avea alegeri anticipate, sunt convins de asta, în următoarele șase luni de zile, cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Întrebat dacă este o dorință a lui sau un proiect al PNL, liberalul a precizat:
 ”Este o strategie a noastră, o strategie atât a președintelui, cât și a PNL. Este și o dorință a mea, dar este o strategie bine pusă la punct a PNL în această idee, strategie pe care o vor susține și partenerii noștri până mai ieri în Opoziție, care susțin formula guvernamentală în frunte cu Ludovic Orban”.

În schimb, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, că se va discuta despre oportunitatea alegerilor anticipate, dar că nu se va risca să se arunce țara în criză.

Potrivit lui Ludovic Orban, vor exista discuții pe proiectul de lege depus în Parlament privind alegerile în două tururi pentru primari, cât și pe marginea variantei alegerilor anticipate. „Despre anticipate am mai vorbit de mai multe ori, nu vorbim acum, dar am spus foarte clar că nu poți să arunci țara într-o criză guvernamentală fără să ai garanția că există un număr de parteneri politici care dețin jumătate dintre parlamentari care să se angajzeze că vor respinge două formule de guvernare pentru a fi îndeplinite condițiile constuționale care să îi permită președintelui dizolvarea Parlamentului. ”, a precizat Orban, precizând că vor exista discuții cu celelalte formațiuni dacă își doresc o astfel de variantă.