ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni, că dacă despre 70.000 dintre românii întorși în țară nu se știe cu ce s-au ocupat afară, între 8.000 și 10.000 sunt prostituate.

„Am primit sute de mesaje despre ce se întâmplă în România. 70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țara, nu se știe cu ce s-au ocupat în afara țării. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Cateva mii sunt șuți în afara țării. Sunt cifre oficiale”, a declarat Rareș Bogdan, la RTV.

„Comparația cu 10 august este nepotrivită. Situația e complet diferită. Acolo au fost bătuți sute de oameni cu mâinile ridicate, au fost gazate mii de persoane care nu aveau nici intenția de a face ceva. Acei tineri care au acționat împotriva jandarmeriței suportă rigorile legii. Noi vorbim de peste o sută de mii de oameni care nu aveau nici măcar gândul de a face ceva ilegal. E foarte periculos pentru imaginea publică din România și pentru cetățenii care stau în case, să existe niște cetățeni care să depășească limitele. În momentul în care se depășesc limitele, trebuie intervenit cu fermitate, fără să se comită abuzuri", a afirmat Rareș Bogdan, la România TV.

Declarațiile lui Rareș Bogdan, de altfel un mare susținător al românilor din diaspora, mai ales înaintea alegerilor pentru europarlamentare, amintesc de declarații mai vechi, făcute de Ioan Rus, fost ministru de Interne.

„Montajele acestea pe care le-am conceput au nu numai valență economică, au și valențe sociale masive. România are trei milioane de oameni din forța activă în occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii astia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate,” declarase Ioan Rus in anul 2015.