ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut Guvernului să ia decizia deschiderii bisericilor din ziua de 15 mai, acestea nefiind enunțate în categoria instituțiilor deschise după terminarea stării de urgență. „România are nevoie de Sfânta Biserică. Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile. Eu sunt credincios și, alături de alte milioane de români, am nevoie să merg la biserică, să ascult slujba, măcar din fața ei.Mă refer la toate Bisericile, nu numai la a mea, la cea Ortodoxă", a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, într-o intervenție la B1 TV.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că deschiderea bisericilor trebuie gândită foarte bine, subliniind că este nevoie în acest sens de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).     

Președintele Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.