ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

În America progresului și a BLM, pielea albă este un ghinion care te poate costa viața.

Din hrubele întunecate ale istoriei, pandemia COVID a scos din nou la lumină Eugenia și alte practici diabolice ale nazismului. După doi ani, ele tind să devină politici publice oficiale.
 
Directivele emise de administrația Biden arată că anumite persoane pot fi considerate „cu mare risc” și au prioritate la tratamente anti-COVID precum anticorpii monoclonali sau antiviralele orale, în funcție de „rasa și originea etnică”.

Într-o fișă de informare dată publicității pentru prestatorii din domeniul sănătății, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat utilizarea de urgență a Sotrovimab – un anticorp monoclonal care s-a dovedit eficient împotriva tulpinii Omicron – doar pentru pacienții considerați „cu mare risc”.

Ghidul, actualizat în decembrie 2021, arată că anumite „condiții sau factori medicali”, cum ar fi „rasa sau originea etnică” au potențialul de a-i „expune pe pacienții individuali unui risc mai mare de evoluție către o formă de COVID-19 gravă”.

În afară de „rasă și origine etnică”, alți factori de risc sunt considerați vârsta înaintată, obezitatea, graviditatea, bolile renale cronice, diabetul și bolile cardiovasculare, mai precizează FDA.

Potrivit Fox News, unele state americane, precum New York, Utah sau Minnesota, au anunțat deja că vor acorda prioritate anumitor minorități rasiale față de alți pacienți „cu mare risc” în tratarea COVID, .

Săptămâna trecută, ministerul Sănătății din New York a dat emis un document în care își expune planul de acordare a unor tratamente precum anticorpii monoclonali sau antiviralele orale.

O secțiune a planului se referă la eligibilitatea de a beneficia de pastilele antivirale (care sunt la fel de greu de procurat în Statele Unite ca și în România).

Dacă vaccinurile sunt gratuite și la dispoziția tuturor, de antivirale nu pot beneficia decât cei care au „o problemă de sănătate sau alți factori care măresc riscul pentru o formă gravă a bolii”.

Unul dintre acești „factori de risc” este să faci parte dintr-o rasă sau o etnie care nu este albă. Motivul? „Inegalitățile sociale și de sănătate sistemice vechi.”

„Rasa non-albă sau originea etnică hispano/latino trebuie să fie considerate ca un factor de sănătate de risc, deoarece inegalitățile sociale și de sănătate sistemice vechi au contribuit la o creștere a riscului de boală gravă și de deces din cauza COVID”, arată documentul.

În ghidul dat publicității de autoritățile sanitare din Utah, privind condițiile în care poți beneficia de anticorpii monoclonali, cetățenii „de rasă non-albă sau de origine hispano/latino” primesc 2 puncte în plus atunci când li se calculează „scorul de risc la COVID-19”.

„Rasa/originea etnică continuă să fie un factor de risc de formă gravă a COVID-19, iar scorul de risc COVID-19 în Utah este o abordare care ne permite să asigurăm un acces echitabil pentru comunitățile afectate”, arată ghidul din acest stat.

Documentul citează și directivele naționale ale FDA care „arată în mod specific că rasa și originea etnică pot fi luate în calcul pentru identificarea pacienților mai susceptibili de a beneficia de acest tratament salvator”.

De asemenea, ghidul dat publicității de statul Minnesota sfătuiește personalul din sistemul de sănătate „să țină cont de riscul mărit de evoluție spre o formă de COVID-19 gravă, asociat cu rasa și cu originea etnică, la determinarea eligibilității” pentru a beneficia de un tratament cu anticorpi monoclonali.

„Certificarea de către FDA înseamnă că, în afara problemelor de sănătate subiacente, doar rasa și originea etnică pot fi luate în calcul pentru a determina eligibilitatea pentru anticorpi monoclonali”, arată documentul din Minnesota.

„Este etic ca rasa și etnicitatea să fie luate în considerare în deciziile pentru tratamentele cu anticorpi monoclonali, în condițiile în care datele arată existența unui risc mai mare al COVID-19 pentru negri, indigeni și alte persoane de culoare.