ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a comentat pentru Q Magazine postările lui Andrei Caramitru, dând astfel și un răspuns întrebărilor acestuia. Bănescu susține că doar cineva profund incult din punct de vedere religios și rupt total de realitatea spirituală  poate sugera viclean închiderea fie și temporară a bisericilor (spitale duhovnicești), sau poate ironiza nătâng puterea vindecătoare a credinței și a simbolurilor sale.

„Biserica Ortodoxă Română a avut și are constant în contextul unor situații sociale grave, în care sănătatea publică este amenințată, o poziție subînțeles fondată pe discernământ și ferm orientată spre edificarea credincioșilor ei în legătură cu recomandările autorităților abilitate ale statului, dar, firește, și cu reamintirea limpede a învățăturii creștine despre boală și sănătate. În acest context, mesajul recent al episcopului Siluan al Italiei este unul clarisim în ambele sale registre: social și duhovnicesc.

Ierarhul a îndemnat înțelept la respectarea regulilor medicale emise de instituțiile medicale, dar, în mod firesc, și la rugăciune pentru cei contaminați, pentru familiile lor și pentru toate persoanele implicate în îngrijirea bolnavilor.

Doar cineva profund incult din punct de vedere religios și rupt total de realitatea spirituală poate fi contrariat de recomandările duhovnicești ale unui om al Bisericii, poate sugera viclean închiderea fie și temporară a bisericilor (spitale duhovnicești), sau poate ironiza nătâng puterea vindecătoare a credinței și a simbolurilor sale (ungerea cu Sfântul Mir, semnul Sfintei Cruci, Apa Sfințită etc)”, a declarat Vasile Bănescu pentru Q Magazine.
 
Andrei Caramitru, cunoscut pentru atacurile violente la adresa BOR și a tradițiilor creștine,  spune, într-o postare pe social media, că și-ar dori închiderea bisericilor din România din motive de igienă, în contextul măsurilor luate de Guvern împotriva propagării coronavirusului.