ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda protestelor societății civile românești și a condițiilor pandemice, vineri, 1 octombrie 2021, chiar de ziua Acoperământului Maicii Domnului, provocator la adresa creștinilor, activiști ai rețelelor internaționaliste care se folosesc de homosexuali pentru a-și impune agenda de eroziune a fundamentelor naționale, organizează la Iași, în premieră, un marș al „mândriei” de a fi pederast.

Așa-zisul festival Iași Pride 2021 este organizat de asociația Rise OUT și sponsorizat de Amazon, Accenture, Asociația MozaiQ, Cercul Donatorilor Bruxelles, cu sprijinul Showberry, Bad Unicorn, Câmp de maci, Acaju, Gist, CUIB, Gramma Wines, Merlin’s Vitamin Aqua, Subsign, WINK Public Multimedia și Radio Guerrilla, unde activează personaje ca „conservatorul” Theodor Paleologu sau îmbătrânitul Liviu Mihaiu și, mai nou, Dragoș Stanca, foști subordonați ai infractorului penal Sorin Ovidiu Vîntu.

Marșul va avea loc începând cu ora 17:00 cu punct de plecare spațiul public din fața Casei de Cultură a Studenților Iași urmând a se desfășura pe traseul Casa de Cultură a Studenților Iași - Bulevardul Independenței - Str. Elena Doamna - Str. Anastasie Panu - Piața Palatului Culturii.

În fața acestui afront la sărbătoarea de mâine a creștinătății, Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au transmis azi următorul Comunicat:

În fața păcatului, răspunsul este pocăința

Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat.

Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției.

Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viața multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire și iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune.

Îi  îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews