ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Klaus Iohannis a încălcat legea prin care se instituie obligativitatea purtării măștii în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori „în toate spațiile publice deschise”, autoritățile din Sibiu evită să spună clar de ce Klaus și Carmen Iohannis nu au fost sancționați, potrivit Știripesurse.

Mai mult, sibianul care i-a reclamat pe Klaus și Carmen Iohannis că nu au purtat mască, a primit un răspuns de-a dreptul banal din partea Poliției. Iată ce i-a transmis IPJ Sibiu cetățeanului care a reclamat că, în 10 octombrie, Klaus și Carmen Iohannis nu au purtat mască:

”În urma verificărilor efectuate privind petiția dumneavoastră (...) vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum și pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire și combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2”.

Nelămurit cu privire la tipul de activități la care se referă alineatul, sibianul a solicitat Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu să precizeze exact natura acestora. 

”La data menționată, la nivelul județului Sibiu se aflau în vigoare hotărârea 71 a CJSU, Hotărârea Guvernului 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19 și Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne numărul 847/ 81 din 22.05.2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării”, a răspuns CJCCI.
 
Sibianul a trimis, la începutul lunii noiembrie, Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe președintele Klaus Iohannis și pe soția acestuia, Carmen, mai informează sursa citată.