ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri seara, într-o emisiune la TVR 1, că alianța USR-PLUS își dorește „categoric” să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din toamnă. Barna a spus, de asemenea, că trebuie accentuată integrarea cu PLUS, fiind două partide cu „culturi organizaționale diferite”, partidul condus de Dacian Cioloș având „o structură mai ierarhică”.

Barna a precizat că alianța va avea candidat la alegerile prezidențiale care va fi Dacian Cioloș sau el.

Întrebat dacă se consideră pregătit să candideze și să preia funcția de președinte al țării, Dan Barna a răspuns: „Experiența mea de viață e de om care a făcut proiecte pentru dezvoltare. Proiectul meu personal este să transform USR, și acum avem alianța USR-PLUS, în ceva care contează și nu e doar un foc de paie, cum au mai fost partide spectaculoase în România care au avut o viață de un an, doi. Ăla e obiectivul. Ca să ating acest obiectiv, eu sunt foarte conștient că următorul pas sunt alegerile prezidențiale, unde e important ca alianța USR-PLUS să facă o figură credibilă și consistentă. Din această perspectivă, eu personal și Dacian Cioloș - chiar azi am avut negocieri - analizăm care e cea mai bună structură de poveste care să genereze încredere și care să ne ducă mai departe spre guvernare în 2020”.

Întrebat dacă își doresc să îl „bată” pe Klaus Iohannis la prezidențiale, liderul USR a replicat: „Categoric, fără îndoială, nu intrăm într-o luptă doar pentru impresia artistică și suntem foarte asumați”.

Barna a apreciat că pe partea de apărare a justiției Klaus Iohannis „și-a făcut treaba”, dar că ar fi trebuit să fie mai vizibil sau să aibă reacții mai rapide în unele lucruri.