Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri seara, într-o emisiune la TVR 1, că alianța USR-PLUS își dorește „categoric” să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din toamnă. Barna a spus, de asemenea, că trebuie accentuată integrarea cu PLUS, fiind două partide cu „culturi organizaționale diferite”, partidul condus de Dacian Cioloș având „o structură mai ierarhică”.

Barna a precizat că alianța va avea candidat la alegerile prezidențiale care va fi Dacian Cioloș sau el.

Întrebat dacă se consideră pregătit să candideze și să preia funcția de președinte al țării, Dan Barna a răspuns: „Experiența mea de viață e de om care a făcut proiecte pentru dezvoltare. Proiectul meu personal este să transform USR, și acum avem alianța USR-PLUS, în ceva care contează și nu e doar un foc de paie, cum au mai fost partide spectaculoase în România care au avut o viață de un an, doi. Ăla e obiectivul. Ca să ating acest obiectiv, eu sunt foarte conștient că următorul pas sunt alegerile prezidențiale, unde e important ca alianța USR-PLUS să facă o figură credibilă și consistentă. Din această perspectivă, eu personal și Dacian Cioloș - chiar azi am avut negocieri - analizăm care e cea mai bună structură de poveste care să genereze încredere și care să ne ducă mai departe spre guvernare în 2020”.

Întrebat dacă își doresc să îl „bată” pe Klaus Iohannis la prezidențiale, liderul USR a replicat: „Categoric, fără îndoială, nu intrăm într-o luptă doar pentru impresia artistică și suntem foarte asumați”.

Barna a apreciat că pe partea de apărare a justiției Klaus Iohannis „și-a făcut treaba”, dar că ar fi trebuit să fie mai vizibil sau să aibă reacții mai rapide în unele lucruri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews