ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: După mai multe analize și după ce s-au colectat mai multe date despre modul în care au picat rachetele, Polonia a decis retragerea cererii de activare a Articolului 4 din tratatul NATO, informează Știripesurse.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, au declarat oficiali americani, citați de surse oficiale, a informat Independent, conform Știripesurse.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia.
 
„După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgență cu ceilalți lideri ai G7.