ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a renunțat să se mai opună candidaturii premierului olandez Mark Rutte la funcția de secretar general al NATO, au anunțat marți posturile olandeze NOS și RTL, citând persoane familiare cu acest subiect.
 
Schimbarea are loc după o întâlnire între Rutte și omologul său ungar Viktor Orban în marja summitului liderilor UE de la Bruxelles, relatează Știrile ProTV, care preia agenția Baha.

Anterior, Ungaria a cerut scuze de la Rutte pentru comentariile sale critice la adresa Ungariei și asigurări că Ungaria nu va fi obligată să finanțeze sau să trimită personal în Ucraina. Această din urmă condiție a fost abordată săptămâna trecută de actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania au susținut candidatura lui Rutte, iar Turcia a susținut-o și ea.
 
Acum, doar România și Slovacia mai trebuie să aprobe nominalizarea lui Rutte, informează agenția de presă Baha.

Recent, Viktor Orban declarase că Ungaria sprijină România în cursa pentru șefia NATO și îl compară pe contracandidatul olandez Mark Rutte al lui Klaus Iohannis cu Stalin.