ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Schimbare majoră în cazul adolescentelor dispărute la Caracal, după ce suspectul Gheorghe Dincă susțin, mai nou, că nu a ucis-o pe Luiza Melencu.
 
Gheorghe Dincă a făcut o cerere la DIICOT în care solicită să fie reaudiat în regim de urgență, transmite romaniatv.net. Dincă spune în cerere că nu a omorât-o pe Luiza Melencu, deși anul trecut, după ce a fost arestat, a susținut că el le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra Măceșanu.

Răsturnarea de situație în cazul Caracal survine în săptămâna în care procurorii se pregătesc să îl trimită în judecată pe Gheorghe Dincă. Principalul suspect în cazul crimelor se află la mai puțin de o lună de eliberare, dacă procurorii DIICOT nu vor reuși să trimită dosarul în judecată, până la 27 ianuarie.
 
Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori, dar potrivit articolului 23 din Constituție și a articolului 246 din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.