ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O știre din 23 septembrie, publicată de Irish Examiner, relevă că 99,7% dintre adulții din Waterford, Irlanda, sunt complet vaccinați împotriva Covid-19. Știrea relatează, în 23 septembrie, că numărul total de pacienți internați în spital cu Covid-19 continuă să scadă, întrucât rata de vaccinare a crescut. 
 
„Un total de 93% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin, iar în rândul celor cu vârsta de 16 ani și peste, 90,3% sunt acum complet vaccinați. Totodată, în rândul celor cu vârsta de 12 ani, peste 90,4% au primit o doză de vaccin”, mai amintește sursa.

Însă, în mai puțin de o lună, se produce o răsturnare de situație: O știre din 11 octombrie, publicată de Waterford News&Star, relatează că „Waterford are acum cea mai mare incidență de Covid din Irlanda”.

Iată ce spune știrea:

„Există temeri că Irlanda se află în pragul celui de-al cincilea val al virusului Covid-19, iar Waterford se află în epicentrul acestor îngrijorări, cu cea mai mare incidență a virusului din țară începând de luni, 11 octombrie.

În ultimele șapte zile, au fost înregistrate 408 cazuri de covid în Waterford, ceea ce echivalează cu o rată de incidență de 351,2 la 100.000 de locuitori. În ultimele 14 zile, în Waterford au fost înregistrate 719 cazuri noi, ceea ce reprezintă o rată de incidență îngrijorătoare de 618,9 cazuri la 100.000.

Veștile nu sunt mai bune pentru spital, care a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri în weekend. Vinerea trecută, în spital se aflau 10 pacienți internați cu Covid, iar luni după-amiază (11 octombrie) erau 18. Vinerea trecută, 8 octombrie, cifrele au revenit la peste 2.000, după ce timp de două săptămâni au zăbovit în jurul cifrei de 1.000. 

În timp ce țara se pregătește pentru o nouă relaxare a restricțiilor, care va permite ca viața să revină la ceea ce este cel mai apropiat de normalitate pe care l-am avut din martie 2019, nu pare să existe niciun semn că virusul se va relaxa. La nivel național, numărul de cazuri din spitale a crescut cu 120%, iar cazurile de la terapie intensivă au crescut cu 117% față de cifrele de săptămâna trecută. În prezent, există 75 de pacienți la Terapie Intensivă, dintre care niciunul nu se află însă la University Hospital Waterford.

Între 1 aprilie și 2 octombrie 2021 au avut loc 318 decese înregistrate cu Covid, dintre care 158 nu erau vaccinați, iar 160 primiseră cel puțin o doză de vaccin înainte de deces. Virusul este în continuare mai letal pentru persoanele în vârstă, vârsta medie fiind de 82 de ani, iar vârsta medie de 80 de ani”, scrie Waterford News.
 
Chiar și agențiile oficiale de presă din România titrează că Irlanda, una dintre cele mai vaccinate țări din lume, se confruntă cu un val de infectări( aici și aici).
 
Așadar, în mai puțin de o lună, una dintre cele mai vaccinate țări din lume, ajunge printre țările cu cele mai ridicate rate de infectare  din Europa, cu circa 400 de cazuri la 100.000 de oameni, în ultimele 14 zile.