După ce săptămâna trecută Parchetul General anunța că procurorii au deschis un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu, Institutul de Medicină Legală primește o nouă lovitură. Astfel, conform unor surse din anchetă citate de Antena 3,  DIICOT ar putea renunța la analizele realizate de INML pentru a trimite problele din dosarul Caracal în străinătate cu scop de a fi verificate.

Potrivit unor surse din anchetă, DIICOT va trimite probele ADN în străinătate.

Procurorii vor să trimită probele la alte instituții din România, dar și în străinătate pentru stabilirea unui ADN.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 și, ulterior, i-a incinerat corpul. El a susținut că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Pe 18 septembrie, DIICOT anunța că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews