ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După ce săptămâna trecută Parchetul General anunța că procurorii au deschis un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu, Institutul de Medicină Legală primește o nouă lovitură. Astfel, conform unor surse din anchetă citate de Antena 3,  DIICOT ar putea renunța la analizele realizate de INML pentru a trimite problele din dosarul Caracal în străinătate cu scop de a fi verificate.

Potrivit unor surse din anchetă, DIICOT va trimite probele ADN în străinătate.

Procurorii vor să trimită probele la alte instituții din România, dar și în străinătate pentru stabilirea unui ADN.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 și, ulterior, i-a incinerat corpul. El a susținut că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Pe 18 septembrie, DIICOT anunța că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie.