ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma morții fulgerătoare a interpretului de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian a fost demarată o anchetă privind motivele care au condus la această pierdere. În cursul zilei de marți, au apărut primele informații neoficiale despre cauza decesului survenit sâmbătă. Potrivit unor surse medicale citate de PlayTech.ro, un vas de sânge de la plămâni s-ar fi spart din cauza cantității prea mari de anticoagulante administrate, autopsia indicând o valoare dublă față de cea necesară.

De altfel, directorul medical al SJU Reșița recunoscuse încă de sâmbătă că pacientul ar fi primit anticoagulante în exces:
 
„Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septică”, spunea sâmbătă dr. Cosmin Librimir la Antena3, citat de ActiveNews,
 
În urma informațiilor contradictorii apărute în presă, în cursul zilei de luni, medicul care s-a ocupat de artist a vorbit despre evoluția pacientului după ajungerea acestuia la Clinica Nera. La acea vreme, cântărețul se simțea bine, era mulțumit și chiar a făcut conversație cu alți pacienți. Un comunicat al clinicii private arăta că interpretul folcloric ajunsese vineri în stare bună de sănătate la Nera și că nu a apucat să urmeze nici una dintre ședințele de terapie până sâmbătă, când a fost trimis cu ambulanța la spitalele de stat din Oravița și Reșița. Medicul Matei Mircea Bogdan bănuiește că motivul care ar fi declanșat decesul ține de tratamentul nepotrivit cu anticoagulant, administrat după plecarea artistului de la Nera.

„Domnul Petrică Mîțu-Stoian a sosit vineri la clinica noastră pentru un tratament post-Covid-19 într-o stare bună de sănătate. L-am consultat, i s-a explicat fiecare etapă a procedurii, am stabilit indicațiile, beneficiile și posibilele riscuri. A fost monitorizat, sunt înregistrări video, avem fișa pacientului, a ieșit din cameră foarte bine, a stat de vorbă cu ceilalți pacienți, totul a decurs normal.

Am fost anunțat spre dimineață la ora 03:00 că dânsul nu se simte bine. L-am dus cu salvarea la spital, unde a fost consultat. Acesta a început să tușească sânge, ulterior a fost stabilizat și a vrut să se întoarcă la clinică pentru că s-a simțit mai bine. Medicul de la spital de gardă din seara aceea a dorit ca el (n.r. Petrică Mîțu-Stoian) să rămână într-o unitate medicală.

Prin prisma tratamentului anticoagulant care probabil nu a fost bine administrat bine cred că s-a petrecut totul (n.r. decesul). Nu am mai multe detalii de la fișa spitalului din Reșița. Este pentru prima oară când el vine la clinica aceasta, la recomandarea unor cunoștințe”, a explicat  în cadrul emisiunii „La Măruță” dr. Matei Mircea Bogdan de la Clinica Nera, cel care  s-a ocupat de Petrică Mîțu-Stoian înainte de transferarea acestuia la spitalele de stat.
 
Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian ar fi murit după ce a primit o doză prea mare de anticoagulant. INML urmează să stabiliească dacă e posibil ca artistul să fi murit din cauza greșelii medicilor, scrie Gândul, care citează surse judiciare.

„Până ce va sosi acest rezultat nu se știe exact dacă la cauza morții se adaugă și supradozarea. În acest caz, dacă la rezultat va ieși că a existat această supradoză, ar putea fi vorba de malpraxis și de o extindere a anchetei față de medicul curant care i-a administrat acest tratament lui Petrică Mîțu-Stoian și pe care îl urma de ceva vreme”, au spus sursele judiciare, pentru Gândul.
 
Datele au fost trimise la INML și, în urma analizării concluziilor acestei instituții, se va stabili dacă va fi deschisă și o anchetă de malpraxis. Iinițial, procurorii declanșaseră urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Nimeni însă nu pare să fie preocupat de faptul că rapsodul popular fusese dublu (după alte surse, triplu) vaccinat cu serurile experimentale Covid și făcuse, cu toate acestea, Covid-19, aflându-se în ultima vreme în recuperare post-Covid. Se cunoaște faptul că una dintre reacțiile adverse ale „vaccinurilor” Covid este reprezentată de tulburări de coagulare a sângelui.