ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a pledat nevinovat pe 26 iulie la acuzațiile federale privind taxele și armele, după ce judecătorul care a prezidat ședința a obiectat la un acord de recunoaștere a vinovăției anterior, care făcea legătura între cele două presupuse infracțiuni, notează Epoch Times.

La audierea din 26 iulie, judecătoarea districtuală Maryellen Noreika și-a exprimat "îngrijorarea" că acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Biden lega infracțiunile fiscale de rezolvarea acuzațiilor de posesie de arme de foc.

Judecătoarea Noreika, o persoană numită de fostul președinte Donald Trump, a declarat că nu poate accepta acordul în forma sa actuală.

În urma unor discuții în instanță între procurori și echipa de apărare cu privire la structura acordului, Hunter Biden a pledat nevinovat.

Fiul președintelui a primit venituri impozabile de peste 1,5 milioane de dolari în 2017 și de peste 1,5 milioane de dolari în 2018, potrivit rechizitoriului. Legea îi cerea să plătească peste 100.000 de dolari în impozit pe venit pentru veniturile sale în fiecare dintre acești ani. Dar el "a omis cu bună știință" să plătească impozitul.

Acuzațiile sunt infracțiuni minore. Fiecare dintre ele este pasibilă de până la un an de închisoare.

Hunter Biden a declarat la sfârșitul anului 2020 că autoritățile îi investighează "afacerile fiscale". El a spus: "[Sunt] încrezător că o revizuire profesională și obiectivă a acestor chestiuni va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat".

O citație, făcută publică în 2022, a arătat că procurorul american pentru Districtul Delaware, David Weiss, obliga banca JPMorgan Chase să elibereze registrele bancare ale dlui Biden. Agenții IRS au ieșit ulterior în față pentru a susține că ancheta nu a fost gestionată în mod corespunzător.

Hunter Biden este acuzat într-un caz separat de deținerea ilegală a unei arme de foc în timp ce era dependent și folosea o substanță controlată, ceea ce reprezintă o infracțiune.

Separat, Biden, în 2018, "știind că era un utilizator ilegal și dependent de o substanță controlată ... a deținut cu bună știință o armă de foc, și anume un revolver Colt Cobra 38SPL cu numărul de serie RA 551363, arma respectivă fiind expediată și transportată în comerțul interstatal", se arată într-un act de acuzare.


Legea în cauză interzice persoanelor condamnate pentru o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă cu închisoarea mai mare de un an sau care utilizează ilegal sau sunt dependente de o substanță controlată, astfel cum este definită în Legea privind substanțele controlate, să dețină arme de foc.

Mai multe instituții au relatat că Hunter Biden a deținut o armă în 2018 și că prietena sa de atunci, Hallie Biden - văduva fratelui său, Beau - a aruncat arma într-un coș de gunoi înainte ca aceasta să fie recuperată de autorități. El a declarat în autobiografia sa că în acel an a consumat cocaină.

Hunter a fost de acord să încheie un acord de diversiune înainte de proces pentru această acuzație, potrivit dlui Weiss.

Programele de diversiune înainte de proces permit inculpaților să obțină respingerea acuzațiilor dacă îndeplinesc anumite criterii. Obiectivele programelor includ prevenirea viitoarelor activități infracționale și promovarea reabilitării, potrivit Departamentului de Justiție.

Acuzația este pasibilă de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de până la 250.000 de dolari.

Christopher Clark, un avocat care îl reprezintă pe Hunter, a refuzat să comenteze.

"Președintele și prima doamnă îl iubesc pe fiul lor și îl susțin în timp ce acesta continuă să-și reconstruiască viața", a declarat Ian Sams, un purtător de cuvânt al Casei Albe, pentru agențiile de presă, într-o declarație după ce s-a aflat despre acordul inițial de recunoaștere a vinovăției. "Nu vom face niciun alt comentariu".

Președintele Joe Biden a susținut în trecut că fiul său "nu a făcut nimic greșit".

"Am încredere în el. Am încredere în el", a declarat președintele la MSNBC într-un interviu recent.

La 20 iunie, procurorii au declarat că Hunter Biden a fost de acord să pledeze vinovat pentru neplata intenționată a impozitelor federale pe venit și pentru o acuzație de posesie de arme de foc.

Ca parte a condițiilor pentru a nu ajunge la închisoare, judecătorul i-a ordonat lui Hunter să se abțină de la alcool și droguri ilegale, să se supună unor teste antidrog aleatorii, să nu dețină o armă de foc, "să continue sau să caute în mod activ un loc de muncă" și să comunice toate planurile de călătorie internațională.