ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata de incidență în București a ajuns, vineri, la 2,05 la mie. Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de urgență(CMSU) se va întruni pentru a decide viitoarele restricții pentru locuitorii din Capitală, arată Mediafax.

CMSU va fi convocat în perioada următoare pentru a se stabilii ce restricții vor fi aplicate în Capitală. Printre ele, s-ar putea regăsi condiționarea accesului la nunți și botezuri, precum și la competiții sportive și evenimente de certificatul digital Covid.

Între timp, Cluj-Napoca a ajuns la o incidență de 2,34 la mie, intrând în scenariul galben.

Amintim că, Șeful DSU, Rae Arafat, a declarat că românii vor intra la restaurant, mall și nunți doar cu certificatul verde, în localitățile unde incidența sare de 3 la mie.

”În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a precizat Arafat.