ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă războiul pentru apa caldă din Capitală, iar bucureștenii sunt primii care au de suferit. Companiile ELCEN și RADET se acuză reciproc pentru datorii istorice, iar mii de locuitori din mai multe sectoare nu mai primesc apă caldă. Iar situația se poate înrăutăți, pentru că și distribuitorii de gaze își cer banii pentru facturile restante, informeaza tvr.ro.
 
 Aproximativ 300 de mii de bucureșteni sunt prinși în războiul dintre ELCEN și RADET. Datoriile au dus acum la oprirea alimentării cu apă caldă pe mai multe străzi din sectoarele 2, 3 și 4. Și nimeni nu știe clar când se va relua un serviciu pentru care cetățenii plătesc în fiecare lună.

Între timp, cele două companii poartă un război pe care îl tot prelungesc de mai mulți ani. Datoriile istorice alea RADET-ului către ELCEN duc mereu la popriri de conturi. RADET se plânge că nu are cu ce să își facă reviziile, asta după ce a acuzat ELCEN că a oprit două centrale și că presiunea a scăzut în rețea.

RADET promite că va relua furnizarea apei calde pe străzile Ștefan cel Mare, Aleea Circului, Județului, Oteșani, dar rămân în continuare doar cu apa rece locuitorii de pe Calea Moșilor, Șoseaua Pantelimon, iar cei de pe Șoseaua Colentina vor primi apă caldă cu porția. Reprezentanții Electrocentrale București anunță că situația se poate înrăutăți în perioada următoare.

RADET datorează ELCEN 2.6 miliarde de lei, bani pentru facturile neachitate de mai mulți ani. 93 de milioane sunt banii pentru primele luni ale acestui an, iar RADET a plătit abia factura din decembrie 2013. Adică plățile sunt în urmă cu 3 ani. La rândul lor, reprezentanții companiei de distribuție susțin că nu primasc banii acordați prin subvenție de la Primăria Capitalei.