ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea și redacțiile Evenimentul zilei și Capital iau atitudine față de denigrarea sistematică și atacarea imaginii unuia dintre cele mai puternice branduri din presa ultimilor 33 de ani, transmite EVZ într-un Comunicat oficial, din care redăm:
 
„Sâmbătă seara, postul tv Realitatea Plus, deținut de Maricel Păcuraru, a organizat un linșaj mediatic la adresa directorului general al trustului Evenimentul zilei și Capital (EEC), Dan Andronic. Realizatorii acelei emisiuni au pregătit din timp scenariul denigrator, la care au fost invitați să participe Cosmin Gușă, partenerul lui Maricel Păcuraru, Gheorghe Piperea, avocatul lui Maricel Păcuraru în dosarele civile în care e implicat și Marian Vanghelie, partener de afaceri cu Maricel Păcuraru.
 
S-au folosit texte calomnioase despre Dan Andronic și s-a insistat pe ideea că titlurile celor două branduri nu ar aparține acestuia. Un neadevăr care a fost susținut de Maricel Păcuraru încă de acum un an, când a susținut, în mod fals, că a cumpărat o creanță. Dan Andronic este posesorul a 90 la sută din acțiunile Editurii Evenimentul și Capital și, de peste 11 ani, asigură buna apariție a publicațiilor Evenimentul zilei și Capital. Fără datorii la stat, fără falimente mascate, așa cum s-a întâmplat în cazul Realitatea TV, post „îngropat” de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.
 
Scopul acestui atac mediatic violent este șantajul. Se încearcă preluarea publicațiilor Evenimentul zilei și Capital de către Maricel Păcuraru și grupul din jurul lui, și punerea justiției sub presiune.
 
Maricel Păcuraru, posesorul unui vast cazier penal și eliberat recent din pușcărie după câțiva ani efectuați, a început acțiunea de denigrare împotriva lui Dan Andronic, proprietarul majoritar al trustului EEC, deoarece există un litigiu comercial.”, mai transmite între altele EVZ, cunoscuta publicație fondată de Ion Cristoiu.
 
La rândul său, acesta s-a pronunțat categoric afirmand că „s-a primit dispoziție, n-am nicio îndoială: Bă, ia să îl executați pe Dan Andronic! Dar nici măcar o execuție nu știu să facă”