ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite finalizează planurile de a trimite aproximativ 30 de tancuri Abrams în Ucraina, informează CNN.

Anunțul administrației Biden de a trimite tancurile fabricate în SUA ar putea veni chiar în această săptămână, a relatat CNN.
 
Calendarul în jurul livrării efective a tancurilor este încă neclar și, în mod normal, este nevoie de câteva luni pentru a antrena trupele să folosească tancurile în mod eficient, au spus oficialii.

SUA vor trimite, de asemenea, un număr mic de vehicule de recuperare, a declarat unul dintre oficiali. Vehiculele de recuperare sunt vehicule cu șenile folosite pentru a ajuta la repararea tancurilor pe câmpul de luptă sau la îndepărtarea de pe câmpul de luptă pentru service și întreținere într-o altă locație.

Anunțul în așteptare pare să rupă un blocaj diplomatic cu Germania în ceea ce privește furnizarea de tancuri către Ucraina.
 
Oficialii germani declaraseră în mod deschis că vor trimite tancurile lor Leopard 2 Ucrainei doar dacă SUA vor trimite tancul M-1 Abrams, un sistem despre care oficialii americani au declarat în mod repetat că este prea complex și dificil de întreținut.

Decizia SUA de a furniza tancuri Abrams Ucrainei este o răsturnare bruscă de situație față de poziția declarată, care permite Germaniei să își trimită tancurile și să deschidă calea pentru aprobarea altor țări europene de a trimite și ele mai multe tancuri Leopard 2 de producție germană.