ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților a avertizat asupra unei "amenințări la adresa securității naționale" legate de o "capacitate militară străină destabilizatoare" atât de gravă încât președintele Joe Biden ar trebui să declasifice "toate informațiile" despre aceasta, scrie ABC.

Două surse familiare cu deliberările de la Capitoliu au declarat că informațiile au legătură cu faptul că Rusia vrea să plaseze o armă nucleară în spațiu.

Aceasta nu ar fi pentru a lansa o armă nucleară pe Pământ, ci mai degrabă pentru a o folosi eventual împotriva sateliților.

Cu toate acestea, "este foarte îngrijorător și foarte sensibil", a declarat una dintre surse, numind-o "o afacere importantă".

Deși nu au abordat direct subiectul, mai mulți membri ai Congresului au descris rapid problema ca fiind serioasă.

"Vom lucra împreună pentru a aborda această chestiune, așa cum facem cu toate chestiunile sensibile care sunt clasificate", a declarat miercuri după-amiază președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, reporterilor de la Capitoliu.

"Dar vrem doar să asigurăm pe toată lumea că la volan se află mâini sigure", a spus el.

Reprezentantul Jim Himes, un democrat din Connecticut și membrul de rang înalt al Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a reluat acest lucru în propria declarație, calificând avertismentul drept "semnificativ", dar "nu un motiv de panică".

"În ceea ce privește dacă se pot declasifica mai multe despre această problemă, este o discuție care merită, dar nu este o discuție care să fie purtată în public", a spus Himes.

Anterior, miercuri, Mike Turner, republicanul din Ohio, președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a declarat într-un comunicat că grupul său a "pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații privind o amenințare gravă la adresa securității naționale".

"Solicit ca președintele Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare, astfel încât Congresul, administrația și aliații noștri să poată discuta deschis despre acțiunile necesare pentru a răspunde la această amenințare", a declarat Turner.

El a precizat că pune la dispoziția tuturor membrilor Camerei, într-un loc sigur, informațiile referitoare la acest subiect, în conformitate cu regulamentul Camerei.

Parlamentarii au sosit în spațiul comisiei pe parcursul după-amiezii pentru a vedea informațiile brute pentru avertismentul lui Turner, în interiorul unei instalații securizate la subsolul Capitoliului.

"este îngrijorător", a declarat după aceea reprezentantul Bruce Westerman, republican din Arkansas, deși nu a abordat detalii suplimentare.

O scrisoare trimisă membrilor Congresului de Turner și Himes, obținută de ABC News, a indicat că amenințarea este legată de "o capacitate militară străină destabilizatoare care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie politică din Congres".

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat, în cadrul briefingului de presă de miercuri, că a programat deja o întâlnire clasificată cu liderii Congresului.