ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editorialistul ziarului Național, Răzvan Ioan Boanchiș, în stilul său special, face o observație remarcabilă: Mircea Cărtărescu care când nu ia Premiul Nobel scrie la Humanitas, s-a vaccinat peste rând:

„Observ că îi căutați pe ăia care s-au vaccinat peste rând. Am eu unul. Se numește Mircea Cărtărescu. S-a lăudat pe facebook că operațiunea a avut loc pe 20 ianuarie. Are 64 de ani și o singură boală cronică. Ipohondria.

Domnul Cărtărescu e cadru universitar la filologie. Colegii domniei sale s-au vaccinat pe 2 martie. Încântător este că s-a vaccinat, tot în ianuarie, și soția lui Cărtărescu, un bun național care are sub 50 de ani. Și ce-i cu asta? Tefeloazele l-au aplaudat pe domnul Cărtărescu. Sunt aceleași tefeloaze care lătrau „Corupția ucide”. Cum e, domnule Cărtărescu? Corupția ucide sau nu?

Unde s-a mai întâmplat așa ceva? În Sicilia. Chiar în Corleone, o localitate cu oameni blajini. Știu, știu, cum să nu știu? Comparația e deplasată. Primarul din Corleone s-a vaccinat peste rând, a fost prins și – tantanaaaa! – a demisionat. Mafioții au onoare.

Domnul Cărtărescu nu are de unde să demisioneze. Dar îl rog eu frumos să ne scutească de „Corupția ucide!” Cărtărescu e un mare scriitor. Din păcate, face o literatură de atelier și are mai mulți fanatici (care aplaudă atitudinile civice ale unui timid) decât cititori.

Domnule Cărtărescu, „Corupția ucide!” e pentru netalentați, nu pentru dumneavoastră. Lăsăți-l pe Patapievici să defileze cu lozinci. Patapievici l-a înjurat și pe Petru Dumitriu.

Chestia asta se traduce așa: un neglijabil fastuos împingea o roabă cu moloz pe lângă Capela Sixtină și avea păreri despre compromisurile lui Michelangelo. Patapievici este o broască ruginită, de yală defectă, montată la ușa vandalizată a culturii române.”