ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș observă în ziarul Național că ieșirea lui C.T. Popescu împotriva Patriarhului Daniel se baza, în afară de insulte, pe două argumente mincinoase: așa-zisa pactizare a Bisericii cu regimul dinainte de 1990 și presupusa divulgare către fosta Securitate a secretului Tainei Spovedaniei. El contrazice punctual mistificările jurnalistului Popescu, adăugând că documente despre ipoteticul statut de colaborator al actualului patriarh cu poliția politică nu există.

„Hastag Rezist (sau Căruța goală face mult zgomot) l-a amenințat pe Patriarh cu dezvăluiri. „Știm noi că era turnător la Securitate, avem documente, dar nu le scoatem!” Ooooo, era coleg cu tatăl lui Vlad Voiculescu? Atunci ar fi fost și Patriarhul în Piața Victoriei, cu Vlăduț, cu domnul Rafila, cu ăștia. Ia scoateți documentele, hai, scoateți documentele!

Hapsânilor mici și grăbiți, dacă ați fi avut documente, le-ați fi scos toamna trecută, la referendumul Coaliției pentru Familie, când ați demonstrat că Generația Boicot are creierii compot!”, scrie jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș.

El compară graba lui Popescu de a vorbi despre „documente” pe care nu le are cu tactica romancierului și ziaristului Eugen Barbu de a-i amenința pe anumiți membri ai Uniunii Scriitorilor că are în geamantanul lui dosarele lor de Securitate. Cu puține excepții notabile, n-avea ce arăta, dar i-a terorizat pe naivi timp de 25 de ani.

Revenind la CTP, jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș demontează pe puncte construcția acestuia bazată mai degrabă pe presupuneri și insinuări decât pe fapte.

„Cărăușul de flamură și depozitarul de flegmă al neouteciștilor a fost Cristian Tudor Popescu. Ozenistul cu gecuță de fochist a zis că 1) BOR l-a aplaudat pe Ceaușescu, între 16 și 21 decembrie ’89, când organele Statului au tras la Timișoara și că 2) preoții au încălcat Taina Spovedaniei.

1. Biserica nu s-a solidarizat cu Nicolae Ceaușescu în 1989. Această minciună ne însoțește de 30 de ani. În decembrie ’89, „Scânteia” lui Ceaușescu a mâncat borș precum „Adevărul” lui Dumitru Tinu și Cristian Tudor Popescu, intoxicând populația cu o telegramă de adeziune veche de o lună. Biserica îl felicitase pe Ceaușescu în noiembrie ’89, cu ocazia realegerii în funcția de secretar general la Congresul al XIV-lea al PCR. Era o formalitate. Așa au procedat toate, absolut toate instituțiile din RSR. La fel au făcut ambasadele.

2. Taina Spovedaniei n-a fost încălcată în România și acest lucru l-a confirmat CNSAS. Dar cred că s-a încălcat, o dată, Taina Creștinării, atunci când tenismanul farfuriot C.T. Popescu n-a fost botezat cu toată apa care spală păcatul strămoșesc”, remarcă jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș.

Opinia acestuia poate fi citită integral în ziarul Național