ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. O declarație veche de o săptămână. A fost ocultată pe centurile de socializare. Janez Jansa, premierul Sloveniei, a zis că „țara mea nu datorează absolut nimic Bruxelles-ului. Noi ne-am luptat pentru dreptate și democrație și am plătit toate prețurile în urmă cu 30 de ani. Nu vom accepta să fim cenzurați de birocrații de la Bruxelles. Nu i-am permis lui Miloșevici, nu le vom permite lui Sophie in’t Veld sau lui Dacian Cioloș”. Asta înseamnă să fii bărbat politic. Eu la Cioloș mă refeream, dar ce ați crezut?

2. Și ce ne pasă nouă? La noi, parțial eclozații vorbesc giboneza corporatistă, strigă „m  e!” și pretind că ei reprezintă „România decentă”. Sigur, avem și zglobii de vârsta a doua, panaramezi de 50 de ani, care nu s-au dus la Referendumul pentru Familie pretextând că a fost manevra individului amfibiu și vâscos pe nume Dragnea. Acum, aceste tefeloaze jenibile cer ca oamenii nevaccinați să suporte îngrădiri. Cum vă permiteți, mă? Eu sunt vaccinat. Și pentru că sunt vaccinat o să vă scuip pe unde vă prind. Dintr-o flegmă voi întoarce Dunărea la Viena. Ați fost și sunteți mai răi decât Covidul. Ați susținut o grațioasă justițiară și ați „subminat economia națională”. Nu mă faceți și nostalgic al lui Ceaușescu? Nici nu s-a încheiat epoca molimei și deja sunteți nostalgici ai măștilor. Cu măștile pe mecle, plângeți, în avans, pentru vremurile în care nu le veți mai purta decât în sufletele voastre de temniceri.

Integral la Național

Ilustrație: Mircea Morar