ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E limpede că nu mai am timp! Tocmai începusem să mă gândesc și să lucrez la un mini serial pe tema sindromului imperialist rusesc. Căutam scurte și elocvente exemple din trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Când, ce să vezi? - dă năvală peste mine sindromul căutat, tocmai în proximitate, aciuat într-un personaj dezgustător care mai nou instituie el organisme de recenzat (taman cu mijloacele staliniste ale lui Putin) persoanele care sunt pro-Putin! Ce simbioză strălucită! Cum știe dracu’ să le amestece pe toate! Că nu degeaba înțeleptul țăran român a dat la iveală vorba Încurcă-i drace!

De doi ani mă uit la „tovarășul” Arafat și mă-ntreb cum naiba a ajuns în fruntea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare unul care s-ar fi cuvenit să-i fie cel dintâi pacient? După zisa logoreicului Cațavencu:

„Vreau ceea ce merit în orașul ăsta de gogomani, unde sunt cel d-întâi... între fruntașii politici...”.

Veșnic înțepat (deh! riscurile meseriei) și grăbit, cu o mapă sub braț, cu iuțeală arătându-ne prob părțile moi, ubicuu, slugarnic și în poziție de drepți cu șefii, dar suficient și superior agresiv cu supușii, personaj demn de „Mantaua” scriitorului ucrainean Gogol, „tovarășului” Arafat oricât ar vrea el, nu-i ajung nici măcar toate măștile „achiziționate” ... CĂ SĂ își ascundă policromia cameleonică.
 
„Tovarășe” Arafat, vreme de doi ani mi-ai spus când să mă spăl, cum să mă spăl, cum să-mi iubesc femeia păstrând distanța socială, cum să mă rog, cum să nu mă rog, cu linguriță sau cu lingurițe, CĂ SĂ cânt ca prostu’ „Hristos a Înviat” de unul singur ca deținuții la zarca, CĂ SĂ n-am voie la cimitir nici de viu, iar ca mort numai în sac de plastic, CĂ SĂ stau la teatru unul da, unul ba, CĂ SĂ văd bătrâni luați la bătaie pe stradă pe motive epidemiologice, cu echipaje mixte (recunosc aici la „gender” mă cam încurc, dumneata poate știi mai bine ce vreau să zic) care cu pix și mapă împart amenzi celor care poartă masca sub nas...

Apropos! Cât timp crezi CĂ SĂ îți mai iei nasul la purtare?

Cine te recomandă să identifici fake news-urile? Vocea și talentul tău? Uită-te în oglindă! Ești cel mai mare fake-news al ultimilor ani! Și asta ți-o spun eu care îți mărturisesc public că îl detest din rărunchi pe Putin și stalinismul său asumat. Nu ești departe, fiindcă în toată ființa ta mocnește represiunea.

Stimați procurori opriți-l! Luați-i la puricat fundația, contractele, facerile și afacerile, și pe cei stipendiați de el. Sau ca să-l citez: „LUAȚI-L DE AICI!”
 
Razvan Ionescu