ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca urmare a întrebărilor venite din partea mass-media, pe tema unui posibil schimb de active, între compania rusă Gazprom și compania austriacă OMV, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a emis un comunicat de presă, în care face următoarele precizări:


"Am luat notă de comunicatul transmis de compania OMV pentru clarificarea aspectelor apărute în presă, în ultima perioadă. Vom urmări atent, în perioada următoare, cele prezentate în comunicat și vom avea aceste teme pe agenda prioritară de discuții cu compania mai sus menționată.

Dialogăm constant cu toate societățile care activează în domenii strategice ale energeticii românești, inclusiv pentru a clarifica informații sau presupuneri legate de activitatea acestora, în scopul de a îndeplini obiectivul nostru fundamental: respectarea și protejarea intereselor României în orice situație", se arată în comunicat.

Conform unor informații apărute în mass-media, în urma tranzacției cu gigantul rus, OMV ar urma să primească acces la explorarea și exploatarea unor zăcăminte foarte mari în Siberia. În schimb, Gazprom ar urma să preia rafinăria Petrobrazi de la Ploiești, deținută de OMV Petrom și benzinării din Bulgaria.