ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universității București și candidat AUR la alegerile europarlamentare, denunță acțiuni ilegale ale procurorilor în instrumentarea dosarului penal care vizează presupuse semnături false ale candidatului independent Silvestru Șoșoacă.
 
Piperea afirmă că s-au efectuat percheziții și confiscări fără mandat, iar scopul acestui nou scandal mediatic ar fi să deturneze atenția publică de la cazul generalilor SRI Coldea și Dumbravă, conform Știripesurse.

„Am vorbit cu cei patru sau cinci care au fost audiați ca martori și mi-au spus că în cazul a doua persoane nici nu a existat mandat de aducere. Pur și simplu i-au oprit la intrarea în sediu, i-au luat pe sus practic, le-au luat telefoanele, le-au făcut percheziție informatică, asta în condițiile în care ei sunt audiați ca martori, nici măcar ca suspecți. Din punctul acesta de vedere, astfel de proceduri nu sunt doar ilegale, ci sunt și samavolnice. În al doilea rând pot să vă spun că la percheziția aceasta informatică a rezultat și o măsură care nu se ia de regulă decât în cazul unor suspecți, inculpați - pur și simplu a fost confiscată baza de date cu peste 30.000 de nume ale partidului AUR, care reprezintă persoanele din secțiile de votare, plus tot felul de informații cu caracter secret, în condițiile în care AUR nu are calitate de suspect, nimeni din AUR nu are calitate de suspect.

Părerea mea este că dosarul acesta pică într-un moment foarte bine ticluit, pentru că, chiar dacă suntem în campanie electorală și n-am avut niciun fel de dezbatere, totuși au fost două subiecte interesante pe ordinea de zi. Cea mai interesantă problemă este cea cu generalii negri, Coldea și Dumbravă. În momentul acesta ghiciți ce subiect nu va mai fi discutat pentru că va fi acoperit de subiectul acesta - fix subiectul generalilor Coldea - Dumbravă”, a declarat Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, la Antena 3 CNN.