ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși tot mai mulți oameni se declară nemulțumiți de măsurarea temperaturii la intrarea în instituții publice sau în magazine, acuzând atât lipsa personalului de specialitate, cât și încălcarea datelor cu caracter privat, autoritățile vin să liniștească populația, spunând că este perfect normal ca temperatura să fie măsurată de paznici.

Tot mai multe voci contestă măsurarea temperaturii în spațiul public de către persoane lipsite de o minima pregătire de specialitate, fiind semnalate cazuri absurde, în care oamenii află că au o temperatură care sfidează tratatele de medicină. Un astfel de caz a fost semnalat, recent, într-un reportaj ProTV.

”Paznic: Bună ziua! 29,5/Client: 29 cu 5? Păi nu e foarte mică? Asta înseamnă că sunt mort./ Paznic: Dacă dumneata te simți bine, nu e nicio problemă”, este un dialog surprins la intrarea într-un magazin și prezentat în reportajul mai sus menționat.

În replică, autoritățile "desființează mitul” răspândit pe rețelele sociale potrivit căruia temperatură trebuie măsurată de personal specializat.

„Eu când mă duc la minister dimineață sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a spus, luni, la Digi24, șeful DSU, Raed Arafat, care a subliniat că trebuie să ne obișnuim cu măsurarea temperaturii la intrarea în magazine.